Subotica
Foto: Promo/Foto: Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, čestitajući građanima Republike Srbije, Republike Srpske i svim Srbima u regionu i širom sveta praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, izjavio da je danas imao čast da organizuje prijem za, kako je rekao, „naše ’Golubice’, za naše heroine, za ponos našeg grada Subotice – Ženski fudbalski klub Spartak”.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

-Četrnaest titula prvaka Srbije, od kojih je čak 13 za redom, i deset puta osvojen Kup Srbije je, kako sam to već više puta izjavio, prava demonstracija moći koja nije viđena u bilo kojem sportu na teritoriji naše države. Njihova veličina ogleda se i u tome da, i kada pomislite da im ponestaje elana i motiva za dalje borbe na terenima, umeju da se izdignu iznad svih tih rezultata i naprave ne mali korak, nego veliki iskorak. I naprave istoriju, a to je da su se plasirale među 22 najbolje evropske ekipe u ženskom fudbalu - istakao je gradonačelnik Bakić.

Gradonačelnik Bakić prisustvovao zatvaranju Međunarodne književne kolonije "SKD – Krupara 2023" u Bačkom Dušanovu (FOTO)

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

Danas ćemo, dodao je, sa velikom pažnjom da pratimo žrebanje u Evropskoj kući fudbala u Nionu kako bi saznali koja je to poslednja prepreka koju Spartak mora da prođe kako bi takmičenje nastavio u grupnoj fazi Lige šampiona, među šesnaest najboljih ekipa.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

-Fudbalerke Spartaka svojim trudom i ponašanjem i te kako zaslužuju da igraju u grupnoj fazi Lige šampiona i ja im od srca želim da izbore taj plasman. Naš susret u Plavoj sali Gradske kuće je bio jako emotivan. Ja i ne mogu da sakrijem da su one moja slabost, moje miljenice, i za njih sa posebno vezan, tim pre što znam da su mnoge od njih, na čelu sa njihovim kapitenom Violetom Slović, odbile angažmane koji se mere u stotinama hiljada evra. One su ostale uz svoj klub, uz svoj grad, ostale su u svojoj Srbiji. To je i ogromna količina ljubavi prema svome klubu, svom gradu i svojoj zemlji, i neviđeni patriotitzam koji ove devojke imaju. I to niko od nas ne može da im uzvrati - naglasio je Bakić.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

Naveo je kako su „golubice“ napravile fantastičan rezultat i pobedile klubove sa kojima ŽFK Spartak, u finansijskom smislu, ne može da se meri.

-Grad Subotica, na čelu sa mnom, čini sve da u granicama mogućnosti pomogne Ženskom fudbalskom klubu Spartak i to ćemo raditi i ubuduće. Niko od nas političara ne može da uradi što jedan sportista može da uradi za Suboticu i Srbiju. Drago mi je da im se ovim rezultatom u Danskoj na neki način vratilo za nedostatak sreće u duelu sa Tventeom, pre dve godine, koji ni danas ne mogu da preželim. Ovo su godine truda i rada koje su fudbalerke uložile. Zahvaljujem se i stručnom štabu ŽFK Spartak, kao i rukovodstvu ovog kluba, koje je postavilo visoku lestvicu mnogim sportskim kolektivima, ne samo u našem gradu, nego i u Srbiji, kako treba da se organizuje i radi jedan klub sa malo materijala. U sportu nema mnogo prostora za radovanje, pred ovim klubom je zaostali meč Super lige protiv Mašinca, kao i duel sa Crvenom zvezdom. ’Golubicama’ želim još puno uspeha i dobrih rezultata i na domaćoj, i na međunarodnoj fudbalskoj sceni - zaključio je gradonačelnik mnik Stevan Bakić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading