Ženski rukometni klub Crvena zvezda
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

U vinoteci restorana "Mali vrabac" u Skadarskoj ulici, održana je konferencija za medije ženskog rukometnog kluba Crvena zvezda (ŽRK Crvena zvezda). 

Povod je nova takmičarska sezona. Predstavnicima medija predstavljena su i nova pojačanja kluba za predstojeću sezonu. 

Na konferenciji su govorili: Vesna Bojković - predsednica ŽRK Crvena zvezda, Rastko Stojković - potpredsednik kluba, Saša Bošković - nekadašnji selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije i sadašnji trener ŽRK Crvena zvezda , kao i Milan Vujko - prvi čovek kluba. 

Ženski rukometni klub Crvena zvezda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Najpre se medijima obratila predsednica kluba, Vesna Bojković. 

- Krenuli smo od druge lige 2017. godine, da bi se četiri godine kasnije vratili u Superligu. U saradnji sa gospodinom Milanom Vujkom, želeli smo da vratimo Crvenu zvezdu na rukometnu mapu Evrope, a sada želimo i na sam vrh. Sjajno je krenuo naš povratak ka tom vrhu, osvojili smo pripremni turnir u Skoplju, naš prvi od, nadam se, mnogobrojnih - rekla je Bojković. 

Ženski rukometni klub Crvena zvezda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zatim, reč je imao i prvi čovek kluba, Milan Vujko. 

- Evropska Zvezda. To je naša vizija. Zato sam ovde. Biti deo Zvezde je velika privilegija i odgovornost. Kada je klub u velikom problemu, ja sam zaista želeo da pomognem i da napravimo evropsku zvezdu. Krenuli smo ka tome. Načinili smo prvi korak, osvojili smo trofej na turniru u Skoplju - rekao je Vujko. 

Ženski rukometni klub Crvena zvezda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Potom se obratio i nekadašnji reprezentativac Srbije u rukometu, Rastko Stojković, sadašnji potpredsednik ŽRK Crvena zvezda. 

- Kao nekadašnji rukometaš, drago mi je da sam u prilici da pomognem Crvenoj zvezdi. Posle igračke karijere, mogu dosta da doprinesem iskustvom koje posedujem oko organizacije, ponosan sam na ljude sa kojima sada sedim ovde. Cilj je da vratimo ženski rukomet na stare staze slave - samouvereno je rekao Stojković. 

KONAČNO KRAJ POTRAGE Pronađeni rukometaši nestali u Hrvatskoj, policija se oglasila i saopštila nove detalje

Ženski rukometni klub Crvena zvezda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

A onda je reč uzeo i Saša Bošković, bivši selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije i sadašnji trener ŽRK Crvena zvezda. 

- Zahvaljujem se Vesni što me preporučila da budem trener. Prepoznala je moju energiju. Ja sam 30 godina u sportu, ali nisam još uvek video ovakvog čoveka kakav je Milan Vujko. Želimo da napravimo veliko čudo, ne želimo samo da osvojimo titulu ovde, već i da se plasiramo u Ligu šampiona. Imamo najbolju ekipu na svetu, svima se zahvaljujem koji učestvuju u realizaciji ovog projekta. Ponosan sam i srećan što sam u Zvezdi, tu smo da radimo dobro i dajemo najbolje rezultate. Ovo je pravac i put kojim treba da idemo - istakao je Saša Bošković. 

Ženski rukometni klub Crvena zvezda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Na samom kraju, pridružile su se i rukometašice Crvene zvezde, koje će ujedno biti i nova pojačanja kluba. To su: Leposava Glušica, Aleksandra Stamenić, Milica Rančić, Teodora Majkić, Tijana Simić i Sara Garović. 

- Zahvaljujem se Zvezdi što mi je dala priliku da se vratim kući iz Nemačke. Došla sam iz Dortmunda, volim što sam ponovo kod svoje kuće - poručila je Sara, dok su ostale devojke takođe izrazile oduševljenje što će ponovo zaigrati u crveno-belom dresu. 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading