SREĆNO, DEVOJKE Odbojkašice Srbije protiv Brazilki za svetsku titulu
EPA-EFE/Tomasz Wiktor

Srpkinje su do sada ostvarile maksimalnih 11 pobeda, Brazilke imaju jedan poraz u grupnoj fazi i očekuje se spektakl u borbi za zlato.

- Meč bi mogao da bude dug, veoma dug. Ako budemo igrali na našem nivou, jer su dva tima slična u nekim stvarima i drugačija u ostalim situacijama, ali je važno da igramo na svom nivou - rekao je selektor Srbije Danijele Santareli.

Srbija je u polufinalu savladala SAD 3:1, dok je Brazil istim rezultatom pobedio Italiju.

- Brazil je odigrao neverovatnu utakmicu i izbacio Italiju. Brazil je jedan od najboljih timova na svetu - rekao je Santareli.

SREĆNO, DEVOJKE Odbojkašice Srbije protiv Brazilki za svetsku titulu

EPA-EFE/Tomasz Wiktor

 


Srbija i Brazil ove godine sastali su se dva puta u Ligi nacija, Brazilke su slavile oba puta, uključujući i polufinale, ali srpski tim u tom takmičenju nije igrao u najjačem sastavu.

Srbija na Svetskim prvenstvima ima i bronzu iz 2006. godine. 

Srbija je jedina reprezentacija koja je u poslednjih sedam godina bila među četiri najbolje selekcije na najvećim turnirima – od Evropskog prvenstva 2015. godine, Olimpijskih igara u Tokiju do velikog finala Svetskog prvenstva koje se održava u Holandiji i Poljskoj. 

SREĆNO, DEVOJKE Odbojkašice Srbije protiv Brazilki za svetsku titulu

EPA-EFE/Tomasz Wiktor

 

Odbojkašice su nizale uspehe počevši od bronze na Evropskom prvenstvu 2015, zatim su osvojile srebro na Olimpijskim igrama 2016, zlato na kontinentalnom šampionatu 2017, zlato na Svetskom prvenstvu 2018, zlato na Evropskom prvenstvu 2019, bronzu na Olimpijskim igrama 2021. godine. Poslednja u nizu medalja je srebro na Evropskom šampionatu 2021. godine.

Finale Svetskog prvenstva u holandskom Apeldornu između reprezentacije Srbije i Brazila je utakmica bez favorita. 

Srbija nema izgubljeni meč na turniru, a sa druge strane Brazilke su u završnici takmičenja podizale formu i u polufinalu savladale favorizovanu Italiju.

Nakon 12 godina ženska odbojkaška reprezentacija Brazila biće opet u prilici da osvoji Svetsko prvenstvo, na tom putu poslednja i najveća prepreka im je reprezentacija Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading