BRAZILKE SRUŠILE ITALIJANKE Srbija dobila protivnika u finalu Svetskog prvenstva
EPA-EFE/SANDER KONING

Južnoamerička selekcija je slavila protiv Italije rezultatom 3:1 (25:23, 22:25, 26:24, 25:19) i na taj način zakazala susret sa Srbijom koja je dan ranije identičnim rezultatom slavila protiv SAD.

Italijanke su ostvarile više poena iz napada, ali su ujedno i više grešile. Međutim, ono što je presudio jeste sjajan blok Brazila. Samo iz tog segmenta su osvojile 20 poena, naspram sedam koliko su uspele protivnice i to mahom pri kraju meča kada je sve bilo rešeno.

 Brazil je do pobede predvodila primačica servisa i kapiten Gabi sa 20 poena, dok Italiankama nije bilo dovoljno ni 30 poena Paole Egonu.

(UŽIVO) FERENCVAROŠ - CRVENA ZVEZDA Sjajni Mitrović donosi izjednačenje crveno-belima - 1:1

Time smo ostali bez reprize finala od pre četiri godine u kom su srpske odbojkašice u meču za pamćenje i velike drame posle pet setova osvojile zlato koje sada brane.

Brazil će u borbu za zlatnu medalju krenuti u subotu od 20 časova protiv ekipe Danijelea Santarelija u holandskom Apeldornu, dok će se od 16 časova igrati meč za treće mesto između Italije i SAD.

Inače, Brazilu će to biti četvrto finale planetarne smotre. Nikada nisu osvojile zlato i nadamo se da će tako ostati i posle vikenda. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading