ISTOK VODI TRKU Skroman dan za naše devojke, remi Teodore, pobeda Marine i porazi Tijane i Jovane
Alo/M.S.

 

 

ISTOK VODI TRKU Skroman dan za naše devojke, remi Teodore, pobeda Marine i porazi Tijane i Jovane

Alo/M.S.

 

 

Nana Džangidze kao prvi favorit ovog turnira ne odstupa u borbi za prvo mesto. Na tom putu Stavroula Colakidou nije mogla da je zaustavi. Iznenađujuće dobro igra mlada Maltevskaja, kojoj se smeši lepa šahovska budućnost. Ona je jako lepo nadigrala drugu igračicu Gruzije Nino Baciašvili.

Što se tiče naših dama, Tijana Blagojević je imala veliko iskušenje igrajući protiv prve igračice Poljske Monike Soćko. Tijana je igrala otvoreno, fajterski, ali bez garda, pa je Monika to znala da kazni i zabeleži ipak sigurnu pobedu.

Teodora Injac je protiv Bugarke Krasteve remizirala. Na prvi pogled pola boda izgleda malo, ali možda će baš tih pola poena doneti visok i očekivan plasman Teodore. Pokušala je Teodora da pojednostavi igru, izvrši brzu razmenu figura i da u završnici igra na pobedu. U tome nije uspela pa je morala da se zadovolji remijem.

ŠESTO KOLO ABU DABI MASTERSA Inđić i Nihal remizirali

Francuska odbrana Mamadove bila je kobna za našu Jovanu Erić. Jovana je jednog momenta imala šansu da napadne na daminom krilu, ali je nepreciznom igrom prvo dozvolila protivnici da izjednači  i iskoristi slabosti na kraljevom krilu. Epilog je neodbranjiv mat koji je Jovana dobila. Šteta, jer je imala svoju šansu.

Za kraj da se malo i radujemo, očekivana pobeda Marine Gajčin, bar po rejtingu, ali je to trebalo i pokazati za tablom. Odmah je Marina napala kraljevo krilo, razbila ga i ušla u završnicu sa tri slobodnjaka na kraljevom krilu. Ta armija se nije mogla zaustaviti.

Na tabeli trenutno vode pet šahistkinja sa sva tri trijumfa: Nana Džagnidze, Gunaj Mamadzada, Elina Danielian i dve Poljakinje, Aleksandra Maletvskaja i Jolanta Zavadzka. Teodora Injac i Marina Gajčin imaju po 2, Jovana Erić i Tijana Blagojević po 1,5 poen.

Slobodan dan je tek posle 6. kola, koji će mnogima dobro doći, kako bi se odmorile.

U utorak, Injac igra sa Nemicom Sieber, protiv koje može da igra na pobedu. Ni Tijana Blagojević ne bi trebalo da ima problema sa Sabinom Ibrahimovom. Jovana nema sreće, jer naleće na klupsku drugaricu Lelu Javakišvili.I Marina Gajčin je dobila izuzetno jaku protivnicu Juliu Antolak.

 Ne smemo biti nezadovoljni trenutnim stanjem, jer se okupio šahovski krem Evrope i uživanje je gledati naše devojke kako se ravnopravno bore. 

Što se tiče derbija šampionata videćemo sudar Elina Danielian protiv Nane Džagnidze, Zavadske protiv Mamadzade i Ušenine protiv Maltevskaje.

BONUS VIDEO: 

Nada Gligorovic

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading