SKINUO SVE MINĐUŠE Hamilton se povinovao novim pravilima Formule 1
EPA/Kamran Jebreili Pool

Formula 1 svake godine uvodi brojna nova pravila koja često znaju iznenade navijače, a tako je bilo i pred ovogodišnji vikend na najstarijoj trci na stazi "Pol Rikar".

Hamilton će morati da bude samo posmatrač na prvom treningu uoči trke za Veliku nagradu Francuske. Nije u pitanju suspenzija zbog nakita, pošto se u međuvremenu povinovao pravilima i skinuo je sve minđuše, nego je Formula 1 odlučila da promoviše i "ruki" vozače na drugačiji način.

Od ove sezone svaki tim je u obavezi da najmanje dva puta svog "rezervnog vozača" pošalje na stazu na prvom treningu uoči trke, a u Mercedesu su odlučili da ovoga puta svoje mesto ustupi Hamilton.

SKINUO SVE MINĐUŠE Hamilton se povinovao novim pravilima Formule 1

Tanjug/Ap

 

Obavešten je o tome na sastanku Mercedesa i nije naravno pravio nikakav problem, štaviše drago mu je što će Nik de Vris imati priliku da sedne u njegov bolid. Nije u pitanju ni tako mlad vozač, Holanđanin ima punih 27 godina, a inače vozi i u Formuli E u kojoj je aktuelni šampion.

- Jedva čekamo da vidimo kako će se snaći Nik - poručio je šef nemačkog tima Toto Volf i dodao: 

- Videćemo da li Mercedes može da nastavi da se "popravlja" iz trke u trku kao što su to činili prethodnih nedelja.

U poslednje četiri trke Hamilton je tri puta bio treći i jednom četvrti, dok je drugi vozač tima Džordž Rasel dva puta bio četvrti, jednom treći, dok mu se jednom pokvario bolid. Tako je Mercedes malo "skočio" na tabeli sa 237 bodova i približio se Ferariju (303), ali još nedovoljno da ih ugroze.

Zanimljivo, De Vris je inače već vozio na treningu Formule 1 ove sezone kada je na stazi Katalunja nastupio za Vilijams, čak je uspeo da ostavi bolji utisak od Nikolasa Latifija.

Treninzi Formule 1 na trci u Francuskoj voze se u petak, u subotu od 16 su kvalifikacije, a u nedelju od 15 je trka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading