PODVIG Još petoro Kragujevčana u Ginisovoj knjizi: Oborio rekord koji je držao Brus Li
EPA

 

Petoro Kragujevčana se istaklo dostignućima u specifičnim veštinama. Srđan Ristić je za minut uradio 63 sleka na dva prsta jedne ruke oborivši prethodni rekord za pet sklekova.

PODVIG Još petoro Kragujevčana u Ginisovoj knjizi: Oborio rekord koji je držao Brus Li

grad Kragujevac

 

- Dugo sam u sportu. Nisam se naročito pripremao, ali treninzi su kontinuirani, teški i zahtevni. Pre rekorda koji sam oborio, rekorder je bio čuveni Brus Li s 53 skleka u minutu. Posle ovog i ranije oborenog rekorda sa 423 skleka za sat, u planiram obaranje još jednog. Takođe, pripremam se za Svetsko prvenstvo u bodi bildingu koje će se održati u novembru u Barseloni. Odnedavno sam balkanski šampion u fitnes čelendžu, novoj disciplini u Bodi bildig fitnes federaciji - kaže Ristić.

PODVIG Još petoro Kragujevčana u Ginisovoj knjizi: Oborio rekord koji je držao Brus Li

Foto:AP

 

Marija Jevremović Spasić je oborila svetski rekord u muškim sklekovima pod opterećenjem od 9,07 kilograma i sa 46 urađenih za minut uspela je u tome. Kaže da se za to pripremala devet meseci.

S urađenih 25 barpija za 44,04 sekunde, Ivana Milenković premašila je dosadašnji Ginisov rekord od 50 sekundi. Inače, barpi je vežba snage za celo telo i obuhvata čučanj, sklek i skok.

Branislav Đokić je 25 barpija uradio za 39,38 sekundi, nadmašivši prethodni rekord koji je iznosio 40 sekundi.

Nevena Milošević je za 60 minuta uradila 1.233 skleka, 33 više od dotadašnjeg najboljeg ostvrarenja.

Sertifikate je rekorderima uručio Muhamed Kahrimanović, sudija Rekord instituta u Nemačkoj, u prisustvu Predraga Stevovića, člana Gradskog veća za sport i Bratislava Urakovića, direktora SPD Radnički.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading