BOLID UNIŠTEN As Ferarija nije mogao da izađe iz vatrene stihije, tražio pomoć (VIDEO/FOTO)
EPA-EFE/ALI HAIDER

Španski vozač Karlos Sajnc nije mogao iz prve da izađe iz zapaljenog bolida. Dok se plamen povećavao, on je tražio pomoć i redari su pritrčali i počeli da gase vozilo u trenutku u kojem se nekako izvukao i počeo da se udaljava.

Sajnc je uspeo da se sačuva od povreda, a pod adrenalinom se sklonio sa staze i dugo sedeo, pre svega žaleći zbog toga što četvrti put ove sezone mora da odustane pre kraja trke. Drugo mesto mu je praktično bilo garantovano, ali je otišao peške u boks još dok je trka trajala.

Sajnc će sigurno tražiti objašnjenja od kolega u Ferariju, jer je kvar motora uzrokovao da bolid ostane praktično uništen, a da Madriđanin ostane bez bodova. Na prošloj trci, u Silverstounu on je pobedio, a prethodno je u Kanadi vozio najbrži krug. A sigurno će mu još teže pasti to što je bolid njegovog timskog kolege Šarla Leklera radio fantastično, pa je as iz Monte Karla pobedio u trci, dve sekunde ispred Maksa Ferstapena iz Red Bula.

To je bila treća pobeda Monmegašanina ove sezone, a prva još od Australije, 10. aprila. Iza njega i Holanđanina, mesto na podijumu pripalo je i Luisu Hamiltonu, koji je završio na trećem mestu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading