SPEKTAKULARNA TRKA! Ferstapen posle drame sprečio Ferari da dođe do nove pobede!
EPA-EFE/ALI HAIDER

Bila je ovo spektakularna trka, a Ferstapen je u završnici prestigao vozača Ferarija Šarla Leklera i došao do trijumfa. 

Pored aktuelnog šampiona i pobednika prve trke u sezoni, na podijumu se našao drugi Ferarijev vozač Karlos Sajnc.

Odluka o pobedniku druge trke sezone pala je četiri kruga pre kraja, kada je Ferstapen iskoristio drugu pravu šansu i pretekao Leklera. Monegašanin je prethodno na najbolji način iskoristio incident u 16. krugu, kada je Nikolas Latifi udario u zid i na stazu izašlo bezbednosno vozilo. Vozač Ferarija je tada preuzeo vođstvo od Serhija Peresa, koji je bio najveći gubitnik usporavanja trke jer je samo nekoliko trenutaka ranije otišao u boks, za razliku od svih ostalih.

Lekler je sigurno vodio ispred Ferstapena od tada do niza odustajanja koja su usledila od 36. do 38. kruga, zbog čega je na stazi istaknut period virtuelnog vozila bezbednosti. 

Kada je trka posle pet krugova nastavljena Holanđanin je došao u priliku da se vrati u borbu za trijumf. Usledila je sjajna borba, Lekler je uspevao da se odupre u prvih nekoliko krugova, da bi potom pokušavao i kada je Ferstapen preuzeo vođstvo, ali nije uspeo. 

Do bodova su još došli Serhio Pers, Džordž Rasel, Sebastijan Okon, Lando Noris, Pjer Gasli, Kevin Magnusen i Luis Hamilton.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Australije na stazi „Albert park“ 10. aprila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading