NOVA (STARA) ERA! Dupla pobeda Ferarija, Bahrein je Leklerov, katastrofa šampiona!
EPA-EFE/ALI HAIDER

Lekler je na stazi „Sakir“ italijanskom timu doneo prvi trijumf posle dve i po godine i trke u Singapuru 2019. na kojoj je pobedu odneo Sebastijan Fetel.

Šarl je dominirao od prvog do poslednjeg kruga i došao do pobede te tako najavio početak nove ere Ferarija.

Slavlje Ferarija upotpunio je Karlos Sains junior osvajanjem drugog mesta, dok se na podijumu našao i vozač Mercedesa Luis Hamilton.

Prvu trku sezone obeležila je i katastrofa aktuelnog šampiona Maksa Ferstapena, ali i Red Bula generalno. Holanđanin je tokom većeg dela trke držao drugo mesto, u pojedinim trenucima je izazivao Leklera na samom čelu, ali je morao da se parkira u boksu u samom finišu zbog kvara na bolidu.

Četvrti je bio Džordž Rasel u drugom Mercedesu, ispred vozača Hasa Kevina Magnusena, koji je američkom timu doneo prve bodove još od Velike nagrade Ajfela 2020. godine. Šesti je bio Valteri Botas u Alfa Romeu, ispred vozača Alpina Estebana Okona i Jukija Cunode u bolidu Alfa Taurija. Najbolju desetoricu i ujedno osvajače bodova kompletirali su dvostruki svetski šampion Fernando Alonso i Guanju Džou, na svom debiju u Formuli 1.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se već narednog vikenda Velikom nagradom Saudijske Arabije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading