aljbin kurti
Foto: Printscreen/Printscreen

To je izazvalo burnu reakciju samo po sebi, a na sve to se prisutnima obratio i Aljbin Kurti što nije u skladu sa principom nemešanja politike u sport.

Reagovao je i OKS, koji je odmah osudio ovakav razvoj događaja.

Saopštenje Olimpijskog komiteta Srbije prenosimo u celosti:

- Na današnjoj Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, koja je održana u Heraklionu u Grčkoj, uprkos snažnom protivljenju Srbije, ali i protivno svim pravilima i postulatima međunarodnih sportskih organizacija koja propagiraju nemešanje politike i sporta, Priština je izglasana za domaćina Mediteranskih igara 2030.

Na Skupštini, bez prethodne najave delegatima, pojavio se i obratio Aljbin Kurti. Olimpijski komitet Srbije najoštrije je reagovao na ovu vrstu mešanja tzv. premijera lažne države Kosovo i insistirao da se odluka o domaćinstvu MI 2030 donese posle Olimpijskih Igara 2024, što je i praksa u ovim slučajevima. Rukovodstvo MKMI odbilo je glasanje po ovom predlogu Srbije i time stavilo delegate pred svršen čin.

Uprkos činjenici da su se ostali kandidati povukli i uprkos velikim pritiscima da se odluka donese jednoglasno, domaćinstvo Mediteranskih igara je dodeljeno, ali uz oštro protivljenje predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, uz 8 glasova protiv.

Olimpijski komitet Srbije najoštrije osuđuje ovu vrstu mešanja politike u sport - navodi se u saopštenju.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading