Potpisan Memorandum o saradnji OKS i Specijalne olimpijade
Tanjug/ Zoran Zestic

Memorandum o saradnji potpisali su predsednik OKS Božidar Maljković i direktor Specijalne olimpijade Aleksandar Stanojević.

"Olimpizam je platforma koja je mnogo aaira od sporta. Ona podrazumeva davanje prostora i jednakih mogućnosti za sve ljude bez ikakvih ograničenja i podela. Upravo je to bila naša ideja vodilja kada smo se odlučili da ozvaničimo saradnju sa Specijalnom olimpijadom Srbije i verujemo da ćemo u narednom periodu zajedno osmisliti i sprovesti konkretne aktivnosti u cilju promovisanja ovog plemenitog pokreta“, rekao je Maljković na konferenciji za medije.

HRVATI PREŽIVELI DRAMU PO POVRATKU IZ BEOGRADA! Vaterpolisti vrištali, povraćali, hteli da iskoče iz aviona tokom leta!


Stanojević je istakao da je veoma srećan potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

"Nama je velika čast što ćemo imati prilike da učestvujemo u nekim od akcija Olimpijskog komiteta Srbije u kojima možemo da nađemo zajednički interes. Sportisti sa posebnim potrebama izuzetno cene ovakve gestove gde profesionalne sportske organizacije prepoznaju i daju doprinos u njihovom bavljenju sportom“.

RAZGOVOR O BITNIM SPORAZUMIMA! Ministar Udovičić se sastao sa francuskim ambasadorom!

Saradnja između OKS i Specijalne olimpijade Srbije, bez obzira što je tek danas ozvaničena, započela je još 2015. godine kada su sportisti i članovi Misije Olimpijskog tima Srbije na Evropskim igrama u Bakuu organizovali akciju prikupljanja sredstava za nastup sportista na Specijalnoj olimpijadi, koja je te godine održana u Los Anđelesu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading