SRPSKI DERBI NA EVROPSKI NAČIN Kragujevčani posle šest sezona ponovo u Ligi šampiona
SPD Radnički

Žreb je hteo da se u prvom kolu grupe A Lige šampiona igra srpski derbi, u kojem Šumadinci odlaze u goste Beograđanima. Utakmica je na programu u utorak, a početak je zakazan za 19,45.

Posle ambicioznog početka i učešća na međunarodnoj sceni, Kragujevčani su 2016. godine krenuli od nule, ali sa istim ambicijama kao ranije – da se što više približe vrhu nacionalnog, regionalnog i evropskog vaterpola.

Da su u tome uspeli govore rezultati. U pretprošloj sezone osvojili su Kup Srbije, a u prošloj doneli prvu titulu šampiona Srbije u Kragujevac, a najveći uspeh ostvarili su osvajanjem regionalne Jadranske lige i postali prvi srpski klub koji je posle 13 godina osvojio taj trofej. To je, ujedno, značilo, i ostvarenje još jednog cilja – plasmana u Ligu šampiona. A da li je taj cilj dostupan sada ili mora još malo da se pričeka, videćemo.

- Konačno smo ispunili cilj i vratili se u Ligu šampiona. Ambicije su iste kao i u prošlo sezoni, želimo pobedu u svakom meču. Siguran sam da imamo veliki potencijal, ali idemo iz utakmice u utakmicu i videćemo koliki su nam dometi. Liga šampiona biće veliko iskustvo ne samo za klub, već i za vaterpoliste. Pored Vrlića i Ćuka nemamo igrače koji su u kontinuitetu igrali Ligu šampiona, dok za šest juniorskih reprezentativaca ovo treba da bude još jedan iskorak u karijeri – ističe Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Prošlo je tek 10 dana od prethodnog susreta Radničkog i Novog Beograda, takođe u bazenu "11. april", u kojem su Beograđani pobedili sa 18:14.

U međuvremenu, Radničkom je sparingovala Vojvodina, a protiv Šapca su Kragujevčani bili ubedljivi – 17:5.

- Nadam se da će utakmica sa Novim Beogradom biti drugačija od one koju smo odigrali u domaćem šampionatu. Verujem da možemo da ponovimo dobru igru iz prve četvrtine tog meča i u većem delu utakmice. Sigurno je da smo uigraniji. Kroz dva sparinga sa Vojvodinom i meč sa Šapcem pokazali smo napredak i iskorak u onome što smo trenirali i nadam se da ćemo to pokazati i u bazenu – optimista je Stevanović.

Mladi Nikola Lukić, smatra da njegov tim može da iznenadi favorizovane Novobeograđane:

- Mnogo smo grešili u meču koji smo odigrali sa Novim Beogradom i u međuvremenu smo pokušali da greške ispravimo. Ako ispoštujemo trenerske zamisli i dogovor iz svlačionice, mislim da možemo da pobedimo.

On dodaje i da se nada prolasku na "fajnal-ejt", a posle je, kako kaže, sve moguće, jer je ekipa talentovana i uz veliki rad može da dogura daleko.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading