SREMCI UŽIVAJU U VRNJAČKOJ BANJI Sirmium kod žena i Sloven kod muškaraca istakli ozbiljnu kandidaturu za prvake Srbije
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U petom kolu kod muškaraca viđeni su očekivani rezultati. Derbi za opsanak igrali su Spartak i Naftagas. Za dlaku uspešniji je bio Spartak koji je tim trijumfom blizu opstanka. Radnički Vodovod je danas bio jači za Janka Radovića, ali i to je bilo nedovoljno protiv Politike. Jugović je odoleo Jelici PEP i remizirao, dok se Ruma namučila protiv Itake i ako visok rezultat to ne pokazuje. NŠK je rutinski savladao VŠK.

U šestom kolu Sloven je taman koliko je trebalo pobedio Naftagas. Uvek imaju po par raspoloženih igrača, koji se menjaju u donošenju trijumfa. Spartak je izvukao veliki bod protiv Jelice PEP, jer je Čabarkapa iznenađujuće pobedio Velimira Ivića. Politika i Jugović su koristili svoje šanse, što je bilo dovoljno za nerešen ishod. Još jedno iznenađenje u vidu Itake. Ovoga puta remizirali su sa Vladimircima koji važe za jedne od favorita za prvo mesto. Ovaj remi ih je zasigurno mnogo poremetio.

Rezultati 5. kola:

1. ITAKA Beograd - SLOVEN Ruma 1½ : 4½

2. VLADIMIRCI Vladimirci - MLADOST Lučani 4 : 2

3. NOVOSADSKI ŠK N.Sad - VŠK 2005 Valjevo 4 : 2

4. RADNIČKI VODOVOD Kragujevac - POLITIKA Beograd 1 : 5

5. JUGOVIĆ Kać - JELICA PEP Goračići 3 : 3

6. SPARTAK Subotica - NAFTAGAS Elemir 3½ : 2½

Rezultati 6. kola:

1. SLOVEN Ruma - NAFTAGAS Elemir 3½ : 2½

2. JELICA PEP Goračići - SPARTAK Subotica 3 : 3

3. POLITIKA Beograd - JUGOVIĆ Kać 3 : 3

4. VŠK 2005 Valjevo - RADNIČKI VODOVOD Kragujevac 4½ : 1½

5. MLADOST Lučani - NOVOSADSKI ŠK N.Sad 3½ : 2½

6. ITAKA Beograd - VLADIMIRCI  Vladimirci 3 : 3

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

U petom kolu kod žena Karađorđe je rutinski savladao Vidikovac. BAS je bila danas raspoloženija ekipa od Šahmatnog Kružoka i očekivano trijumfovala. Zvezda je pregažena od DŠK Osnovca, koja se razljutila nakon jučerašnjeg kiksa. Zlatar lagano tone ka drugoj ligi. Poražena je zasluženo od ekipe Rada. Ekipa Sirmiuma nastavlja dominaciju i u petom kolu, pobedom protiv ekipe Jugovića.

U šestom kolu ekipe Rada i Sirmiuma odigrale su derbi. Strankinje na prvoj tabli su odmah remizirale. Mila Žarković je jedina pobedila i donela trijumf ekipi Sirmiuma. Zvezda je očekivano bila bolja od Šahmatnog Kružoka, gde su pobede donele Gara Ticija i Prudnjikova. Vidikovac je pretrpeo još jedan poraz, ali je jedino iznenađenje napravila igračica Vidikovca Kristina Brankov pobedivši Ljilju Drljević koja je bila veliki favorit u ovoj partiji. Jelica PEP doživela je još jedan poraz i tako se sigurno oprostila od prvog mesta. Karađorđe je bila ekipa koja je bila više raspoložena i nadahnuta za ovaj meč.

Na tabeli posle 6. kola kod muškaraca vodi Sloven sa maksimalnih 18 poena. Iza njih su Vladimirci sa 14 i NŠK sa 12 poena. Više od pola lige strepi za opstanak. Najbliži ispadanju su Radnički Vodovod bez poena, Naftagas sa 3 i Itaka sa 5. Kod muškaraca ispadaju tri ekipe.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Kod žena Sirmium ima 15 poena iz 5 mečeva, druge su BAS i DŠK Osnovac sa po 13 poena i mečom više. Na začelju Vidikovac bez poena, Zlatar ima 1, dok Šahmatni Kružok ima 3. Kod žena ispadaju dve ekipe.

Danas nas čeka 7. kolo gde ćemo kod žena gledati pravi derbi Sirmium-DŠK Osnovac i kod muškaraca Vladimirci – Sloven. Možemo samo zamisliti kako je podignuta borbena gotovost u ovim ekipama. Zato uživajte od 16 časova u nedelju u direktnom prenosu partija na sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Rezultati 5. kola kod žena:

1. KARAĐORĐE - Topola VIDIKOVAC Beograd 3½ : ½

2. BAS - Beograd ŠAHMATNI KRUŽOK N.Sad 2½ : 1½

3. CRVENA ZVEZDA - Beograd DŠK OSNOVAC Niš ½ : 3½

4. ZLATAR N.Varoš - RAD Beograd 1 : 3

5. SIRMIUM S.Mitrovica - JUGOVIĆ Kać 2½ : 1½

6. JELICA PEP Goračići - slobodni

Rezultati 6. kola kod žena:

1. RAD Beograd - SIRMIUM S.Mitrovica 2½ : 1½

2. DŠK OSNOVAC - Niš ZLATAR N.Varoš 2½ : 1½

3. ŠAHMATNI KRUŽOK N.Sad - CRVENA ZVEZDA Beograd 1½ : 2½

4. VIDIKOVAC - Beograd BAS Beograd 1 : 3

5. JELICA PEP Goračići - KARAĐORĐE Topola 1½ : 2½

6. JUGOVIĆ Kać - slobodni 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading