DAO SAM IM BUBREG, SRCE, ŽELUDAC I SUZE! Dejan Savić otkrio šta su mu vaterpolisti zamerili posle osvajanja zlata!
EPA/ PATRICK B. KRAEMER

U Tokiju nešto nije bilo isto. Ovoga puta izostao je tajm-aut u završnici finala protiv Grčke. Nije tražio Savić kratak odmor kako bi se poklonio igračima, kao što to obično radi.

- Razmišljao sam o tome i iskreno dobio sam mali ukor od starijih igrača koji su se posle finala oprostili jer su svi oni očekivali tajm-aut i da dobiju aplauz, da budu ispraćeni kao što im dolikuje... - ispričao je nasmejani selektor Dejan Savić u podkastu "Pod kapicom".

Poentirao je onda legendarni stručnjak.

- Ako već nisu dobili srce, želudac, bubrege i moje suze, neka im i taj aplauz - našalio se on.

Pravi razlog zbog kog je Dejan Savić prekinuo višegodišnju tradiciju je poštovanje prema selektoru Grčke, što je još jedan prilog tezi da je najveći trener svih vremena.

- Nisam hteo da uzmem tajm-aut jer bi se to razumelo na pogrešan način. Kao omalovažavanje protivničkog tima i trenera, a ja nisam hteo da ulazim u te vrste polemike. Imam veliko poštovanje prema Vlahosu (selektor Grčke prim. aut.) i nisam mogao to da uradim jer mi je pred meč rekao da mu je čast da igra protiv Srbije u finalu Olimpijskih igara jer mu je to poslednja utakmica na klupi Grčke. Zato nisam zvao tajm-aut - objasnio je Savić čitavu misteriju.

Bonus video:

 

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading