MORAMO DA SE SKUPIMO SVI POD JEDNU KAPU Dejan Savić ima novu funkciju
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Legendarni vaterpolista i bivši selektor Srbije Dejan Savić postao je član upravnog odbora Ženskog vaterpolo kluba Crvena zvezda.

Nekadašnji strateg crveno-belih vaterpolista na tu funkciju imenovan je u četvrtak, na 10. rođendan ŽVK Crvena zvezda.

Ženska sekcija vaterpolo kluba Zvezd aosnovana je 23. marta 2013. godine.

- Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas. U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata. Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj sport - rekao je Savić.

Crvena zvezda je u seniorskoj konkurenciji osvojila pet duplih kruna i još dva Kupa Srbije, a broj trofeja koje su osvojile mlađe kategorije je mnogo veći.

- Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme - dodao je Savić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
borci za ženska prava

23.03.2023 21:20

Ako su žene ravnopravne (policija, vojska i drugo) zašto nisu u sportovima ravnopravne?Zašto ne igraju zajedno sa muškarcima?