GARIBJAN I MURADLI HOĆE DA OSVOJE PARAĆIN Budisavljević i Kosić remizirali, Pikula izgubio
M. Stanković

Jutros je dan na turniru u Paraćinu počeo brzopoteznim turnirom, gde je pobedio Indijac Pranav sa 9,5 poena ispred sunarodnika Puranika, koji je sakupio 9 iz 11. kola.

Već u standardno vreme od 16.30 zakazano je 7. kolo.

Najvažniji rezultati 7. kolaGaribjan - Sturt 1:0, Muradli - Brjakin 1:0, Ter-Sahakjan - Erigaisi 0,5:0,5, Babazada - Petrosjan 0:1, Postnji - Sankalp 1:0, Kosić - Aleksandrov 0,5:0,5, Budisavljević - Polšikov 0,5:0,5, Nikitenko - Pikula 1:0, Aditja - Abergel 1:0, Ahmadžada - Pranav 0,5:0,5, Jankelevič - Safarli 0,5:0,5.

Kao što smo i najavljivali duel između Garibjana i Šturta bila je partija dana. Bila je jako dinamična, Garibjan je kao beli nametnuo tempo u kojem je stalno pretio. Preveo je partiju u završincu gde se samo beli pitao. I tako je i bilo. Posle velike borbe, vodeći Šurt prepustio je vođstvo na turniru svom protivniku Garibjanu.

Muradli se pridružio vodećem Garibjanu, jer je isto kao beli savladao Rusa Brajkina. U vremenskoj oskudici bolje se snašao Muradli, koji je imao konstantnu prednost i nije dao šansu protivniku.

Poredak posle 7. kola: Od 1. do 2. mesta: Muradli i Garibjan po 6 poena, od 3. do 8. mesta: Petrosjan, Sturt, Erigaisi, Postnji, Aditja i Nikitenko po 5,5 poena, od 9. do 26. mesta: Jankelevič, Brjakin, Budisavljević i Ter-Sahakjan po 5 poena...

Sutra je na programu 8. kolo.

Razlika između prvog i 26. takmičara je samo poen.

Ništa još uvek nije odlučeno. Tako i naš najbolji igrač Budisavljević sa 5 poena ima šanse da se bori za vrh.

Kome će pripasti suma od 120.000 dinara ostaje da se vidi.

Partije koje zaslužuju pažnju su svakako duel vodećeg dvojca, gde će bele figure imati Muradli, kao i okršaji Petrosjan protiv Nikitineka, Šturt protiv Postnjija i Erigaisi protiv svog sunarodnika Aditja. Svi oni traže svoje šanse.

Na B turniru Bjelanović je usamljen na vrhu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading