MAHAMAD MURADLI OSVOJIO PARAĆIN OPEN Erigaisi drugi, sjajan finiš Anaberdijeva za plasman na treće mesto!
M. Stanković

U poslednjem 9. kolu "Paraćin opena" vođene su veoma teške borbe, igralo se veoma oprezno bez puno rizika, jer je razlika u poenima između prvog i grupe igrača koji su ga pratili bili svega pola boda.

Najvažniji rezulati 9. kolaPostnji - Muradli 0,5:0,5, Petrosjan - Erigaisi 0,5:0,5, Iskandarov - Brjakin 1:0, Nikitenko - Anaberdijev, Sturt - Ahmadžada 0,5:0,5, Garibjan - Aitbajev 0,5:0,5, Sankalp - Ter-Sahakjan 0,5:0,5, Safarli - Bambure 0,5:0,5, Mohamad - Puranik 1:0, Antova - Aleksandrov 0:1, Budisavljević - Pranav 0:1.

Muradli je odigrao ovaj turnir jako kvalitetno i pored prvog mesta osvojio je i velemajstorsku normu. U partiji protiv Postnjija nije puno rizikovao, držao je blagu prednost i na kraju remizirao.

Petrosjan nije mogao više od remija protiv Erigaisija, koji je zauzeo drugo mesto. Iskandarov je zadnje tri partije dobio i zasluženo stigao do četvrtog mesta. Anaberdijev je zadnje četiri partije dobio, a pobedom nad Nikitenkom popeo se na treće mesto.

Stranci su izdominirali na turniru. Najbolje plasirani naš takmičar Luka Budisavljević sakupio je 5,5 poena. Ovo definitivno nije bio rezultatski dobar turnir za naše igrače.

Ana Sargasjan bila je najbolja igračica na turniru sa osvojenih 6 poena.

Pobednik turnira osvojio je 120.000 dinara, drugom je pripalo 80.000, trećem 60.000. Podeljeno je deset redovnih i četiri specijalne nagrade.

Na B turniru pobedio je naš Mile Bjelanović kome je pripala nagrada od 40.000 dinara.

Poredak posle 9. kola: 1. Muradli 7,5, 2. Erigaisi 7, 3. Anaberdijev 7, 4. Iskandarov 7, 5. Petrosjan 6,5, 6. Postnji 6,5, 7. Sturt 6,5...

Treba odati čestitke timu iz Paraćina koji je i ove godine napravio odličan posao, ugostio takmičare iz više od 30 zemalja sveta.

Ono što je još važnije, razlog zbog čega su stranci ovde su dobri uslovi za igru, dobar nagradni fond, kao i šansa da se osvoji neka od međunarodnih normi.

Dobra preporuka i za sledeću godinu, a već sutra je na redu četvrti u nizu turnir, koji će se održati u Senti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading