VELIKA TUGA Umro Zoran Vukelić
Foto: Shutterstock

Saopštenje prenosimo u celosti:

Sa tugom i nevericom opraštamo se od prvog predsednika Vaterpola kluba Borac i jednog od osnivača Kluba.

Zoka je pripadao generaciji "luđaka" koji su vaterpolo trenirali u nemogućim uslovima (stari Incelov bazen i Šeherov bazen u postdejtonskom vremenu), ali ipak nije odustao, te na taj je zaslužan da je vaterpolo "živeo" u našem gradu i kada za to realno nisu postojale mogućnosti.

Novi zamah banjalučkom vaterpolu je dala izgradnja Gradskog olimpijskog bazena 2009. godine. 2008. godine Zoran sa drugarima pokreće VK Borac, koji u kratkom vremenu privlači veliki broj članova, a Zoran postaje prvi predsednik kluba.

Upravo u tom periodu je Zoran zaslužan da su se počele igrati prijateljske utakmice s ekipama iz Federacije, dok još nije postojala nikakva vrsta organizacije u smislu takmičenja.

Po osnivanju Vaterpolo saveza Republike Srpske VK Borac se uključuje u rad saveza, a do 2011. godine je Zoran vodio klub. 2017. godine ljudi entuzijasti uz Zorana reaktiviraju VK Borac, a Zoran je izabran za predsednika Kluba.

U teškom periodu za VK Borac nesebično je podredio svoje vreme borbi za pravdu za Klub i vaterpolo u Srpskoj i BiH. Nažalost Zoran nije dočekao završetak borbe kao 2010. godine, ali kao i tada i ova bitku će dobiti njegov Klub.

Zoran će ostati upamćen kao član generacije vaterpolista koji su zaslužni da je vaterpolo "živeo" u našem gradu i zemlji, kada za to nisu postojale optimalne mogućnosti, kao osoba koja je svoje vreme nesebično dala za razvoj vaterpola u Republici Srpskoj i BiH.

Sahrana će se obaviti danas, 14.06., u 13.00 časova na groblju u Drakuliću.

Komentari (0)

Loading