DŽOKER NEMA NAMERU DA STANE Evo koje sve rekorde je postavio Jokić pobedom protiv Majamija u finalu NBA lige
Foto: EPA/EPA/Allison Dinner

Nova utakmica za Denver u plej-ofu i nova pobeda. Sedma u nizu. Ovaj trijumf ima još veći značaj jer su Nagetsi prvi put u istoriji franšize igrali jedan finalni meč. Majami je poklekao već u prvoj četvrtini, pa povratka u nastavku susreta nije bilo. Na kraju konačnih 104:93. 

Sada smo već i navikli da popisujemo koja sva dostignuća je oborio ili postavio fenomenalni Nikola Jokić. Utakmicu je završio sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova. Iz igre je gađao sjajnih 8 od 12 i 10 od 12 sa linije slobodnih bacanja. 

Srpski centar je postao igrač sa najviše asistencija na debiju u finalu NBA lige, pošto je oborio rekord Džejsona Tejtuma postavljen prošle godine, kada je imao 13 uspešnih dodavanja za koš.

Jokić je postao i tek drugi košarkaš koji je na debiju u meču za prsten zabeležio tripl-dabl. Prethodno je Džejson Kid to učinio 2002. godine u dresu Nju Džerzi Netsa protiv Los Anđeles Lejkersa. Osim toga, takođe je tek drugi u istoriji finala najjače košarkaške lige sveta koji je na prvom nastupu predvodio svoj tim i u poenima i u asistencijama. Prvi čovek koji je to učinio je ni manji ni više nego Majkl Džordan. 

Sustignuto je i dostignuće Lebrona iz prvog finalnog meča u karijeri jer je Jokić takođe upisao 10+ asistencija u prvom poluvremenu.

Naravno, već postavljeni rekord po broju tripl-dabl učinaka u postsezoni je dodatno podebljao i sada ih ima čak devet.

OGLASIO SE GLAVNI ČOVEK NBA LIGE Uputio jake reči Srbinu: Evo kako je opisao Nikolu Jokića

Pored svih individualnih učinaka, zajedno sa Marejom potvrđeno kakav su njih dvojica zapravo tandem. Jedini su par uz Medžika Džonsona i Džejmsa Vortija (1987) koji je na finalnom duelu NBA lige imao makar po 25 poena i 10 asistencija. 

Za sam kraj, Jokić i Marej su uz Majkla Džordana (1991) i Rasela Vestbruka (2012) jedini igrači koji su na debiju u završnom meču uspeli da upišu makar 25 poena, 10 asistencija i 5 skokova.

Ukoliko Jokić bude nastavio da pruža ovakve partije uz podršku Mareja i ostalih kolega Nagetsima se smeši prva titula. Sada su korak bliže, a priliku da povećaju prednost u seriji imaće već u noći između nedelje i ponedeljka, takođe u svojoj "Bol Areni". 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading