Nikola Jokić na meču protiv Majamija
Foto: AP/AP/Jack Dempsey

Košarkaši Denver Nagetsa u prvom velikom finalu NBA lige u istoriji franšize savladali su Majami hit 104:93, a najbolji pojedinac meča bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nikola je postigao 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova, a iz meča u meč obara rekorde i dobija pohvale sa svih strane. Jedna od "težih" došla je i od prvog čoveka NBA lige Adama Silvera. 

Tokom jedne od konferencija NBA finala za medije je govorio upravo Silver. Tako, novinare je zanimalo koliko "nepredvidivost" osvajača lige, doprinosi samom takmičenju.

"BIO SAM U BEOGRADU NA KALEMEGDANU" Američki novinar pokušao da se dodvori Srbinu, ovakvu reakciju Jokića nije očekivao (VIDEO)

Nikola Jokić

AP/Jack Dempsey

 

- Pa, mislim da postoji ogromna korist. Često me pitaju da li su dinastije dobre za ligu. Moj krajnji stav je da je konkurencija dobra za ligu, a ako se kao rezultat stvaraju dinastije, mislim da je i to odlično. Tako da nisam protivtoga. S druge strane, ko god da pobedi ove godine biće to peta uzastopna godina u kojoj imamo novi tim koji osvaja prvenstvo.

Imate najbolje igrače na svetu koji se okupljaju u 30 različitih timova. I oni žele da se takmiče. Na kraju krajeva, oni žele jednake uslove. Oni naravno takođe žele priliku da postanu slobodni agenti i mogućnost da se potencijalno presele na drugo tržište u zavisnosti od okolnosti. Ali svi imamo isti interes na kraju dana - istakao je Silver i dodao:

- Mislim da je manje važno kao u stara vremena biti na određenim tržištima. To vidimo, Nikola Jokić, očigledno globalna superzvezda, dvostruki MVP igra ovde u Denveru - rekao je Silver.

Potom, govorio je i o Majamiju.

- Sa druge strane, zbog uspeha koji je Majami imao, ponekad ljudi misle o njemu, iskreno, kao o većem tržištu nego što zapravo jeste. Zadovoljan sam time. Shvatam da u tome takođe postoji malo slučajnosti, ali vidimo zaista, mislim, pozitivnu liniju trenda u smislu konkurencije. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading