OGLASILA SE NBA LIGA Poznato kada će Jokić saznati da li će opet poneti titulu MVP-ja NBA lige
Foto: AP/AP Photo/Abbie Parr

NBA liga se oglasila i potvrdila kada će biti poznato da li će Nikola Jokić treću sezonu zaredom biti MVP NBA lige. 

Pored Nikole Jokića, finalisti za MVP titulu su Džoel Embid iz Filadelfije i Janis Adetokumbo iz Milvokija. 

Jokić će osvojio prethodne dve nagrade, a i prošle sezone mu je protivkandidat bio Embid. Međutim, ove godine je borba neizvesnija. Prvo, Embid je imao neverovatno sezonu, a i mnogo je kukao, pa je mesecima trajala hajka protiv srpskog centra, ne bi li as Filadelfije iskočio u prvi plan i dobio nagradu.

Ako Nikola dobije MVP nagradu i treći put u nizu, staje rame uz rame sa Lerijem Birdom, koji je tri sezone zaredom osvajao prestižno priznanje. 

JOKIĆ DEMONSTRIRAO SILU "Džoker" se igrao sa Finiksom, upisao dabl-dabl učinak (VIDEO)

Jokić je poslednje dve godine bio MVP lige, što se desilo samo 13 puta u istoriji najjače košarkaške lige sveta. Tri uzastopne MVP titule do sada su osvajala samo trojica igrača – Bil Rasel (1961, 1962, 1963), Vilt Čemberlen (1966, 1967, 1968) i  Leri Bird (1984, 1985, 1986), koji je poslednji kome je to uspelo.

Takođe, Nikola je bio među najboljima u pobedi košarkaša Denver Nagetsa protiv Finiks Sansa 125:107 na svom terenu u prvom meču druge runde plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige. Srpski centar je upisao dabl-dabl učinak od 24 poena, 19 skokova i 5 asistencija, dok je Džamal Marej  bio najefikasniji sa 34 poena, a imao je i 5 skokova i 9 asistencija. Raspoložen je bio i Gordon sa 23 poena, Braun je ubacio 14, Porter 11, a Kaldvel-Poup 10 poena.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading