BOGDANU PRIJA POVRATAK NA PARKET Srbin prikazao brutalnu partiju u pobedi Atlante nad Šarlotom
Foto: Tanjug

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović priredio je "šoutajm" u Šarlotu gde je njegova Atlanta upisala pobedu 125:106, za skor 15-15 u sezoni, a Srbin je blistao sa 28 poena i sedam ubačenih trojki iz deset šuteva!

Naš as definitivno igra košarku života, bio mu je ovo četvrti uzastopni meč u kojem je bio među najboljima u ekipi, četvrti u kojem je nanizao sjajne šuterske brojke (31, 28, 17 i 28). Mora se imati u vidu da je Bogdan mesecima pauzirao zbog lakšeg operativnog zahvata i dužeg oporavaka, stoga su i ove brojke fenomenalne za njega posle poštede od aktivnosti.

MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA Obradović prezadovoljan nakon što je Partizan srušio prvaka Evrope

Bogdan je meč u Severnoj Karolini počeo u petorci, trener Nejt Mekmilan više mu ne limitira minutažu jer jednostavno vidi koliko mu ovaj donosi na terenu. Videlo se to najbolje u Šarlotu gde je, uz Janga, naš košarkaš vodio glavnu reč.

- Igrali smo sa nekim našim mlađim igračima, a Bogdana smo iskoristili sa klupe da donese balans - rekao je Mekmilan posle utakmice. 

Bogdan je u igri proveo 29 minuta, osim sjajnog šuta za tri, već pomenutih 7/10, z dva je gađao 2/4, za jedan 3/5, a doprineo je pobedi i sa devet uhvaćenih lopti. Za Bogdana, ovo su sjajne brojke koje raduju sve u taboru tima iz Džordžije pred nastavka sezone.

Efikasniji od Bogdanovića bio je samo Tre Jang sa 31 poenom.

- On ima sposobnost da širi igru svojim šutevima - hvalio je Jang Bogdanovu predstavu.

Srpski košarkaš kaže da nema ri da li će meč početi sa klupe ili u petorci, svejedno mu je. Tu je, kaže, za tim, za trenera, šta god da je potrebno i kako god Mekmilan misli da valja.

- Svi vole da počnu meč u prvoj petorci, ali ja više volim da završim utakmicu na parketu. Pričao sam sa trenerom i rekao sam mu "Šta god da tri treba... šta god da je najbolje za tim" - rekao je Bogdan posle utakmice.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading