MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA Obradović prezadovoljan nakon što je Partizan srušio prvaka Evrope
Foto: Marko Metlaš/Alo!


Partizan je večeras savladao Efes 82:79 u meču 14. kola Evrolige.

- Ovo je bila teška utakmica kako za nas, tako i za Efes jer su igrali pre dva dana. Važna pobeda za nas naravno, treba da verujemo u sebe i da igramo sa mnogo samopozdanja što sam rekao i svojim igračima - rekao je Obradović po završetku meča na konferenciji za novinare.

On je istakao da su košarkaši Partizana odigrali defanzivno protiv Efesa.

- Počeli smo dobro utakmicu, imali smo uspona i padova. Držali smo agresivno i konačno smo jednu završnicu, koja je bila kao i ranije utakmice, priveli kraju i da konačno pobedimo. Mada je i u toj završnici bilo nekih neverovatnih stvari, ali to je košarka. Nadam se da će ova utakmica da nam pomogne da steknemo samopouzdanje i da analiziramo neke detalje iz finiša meča koji moraju da budu bolji. Verujemo da imamo sasvim dovoljno kvaliteta da igramo protiv timova u Evroligi i ABA ligi - rekao je Obradović.

MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA Obradović prezadovoljan nakon što je Partizan srušio prvaka Evrope

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Trener Partizana je istakao da je motivacija bitna za svaku utakmicu.

- Moraš da daš 200 posto, to smo i uradili, a drugi razlog je ova publika. Zahvalio bih se svima, svim navijačima, ja sam najmanje bitan, oni nose sve igrače i na tome sam im neizmerno zahvalan. Drago mi je da smo izašli sa tom energijom i počeli utakmicu, pa smo opet imali pad u drugom poluvremenu i Efes je došao do vođstva zahvaljujući nama. To sam verovao i govorio igračima da ćemo se vratiti i pobediti i tako se dogodilo. Ponavljam nadam se da će im ovo pomoći da igraju sa više samopouzdanja, više želje i volje - dodao je Obradović.

On je naveo da je bilo dobrih stvari u odbrani, ali i propusta.

- Oni su tim koji sve rešavaju spolja. Spustili su na Janisa Papapetrua dva puta, a mi smo napravili samo jednu rotaciju i primili lak koš pa sam zvao tajm-aut i više nije bilo lakih koševa. Neko će reći da smo odigrali korektno, a treba to da radimo u kontinuitetu. Delovalo je kao da su se mučili da nam daju koš. Nismo energetski odigrali kako treba, a čak i tamo je bilo nekih sličnih situacija pa da se ne vraćamo sada na to. Uzmite drugi deo meča protiv Asvela i koliko smo otvorenih šuteva večeras promašili. Devet napada zaredom... Sve to ostavlja posledice, ali neke otvorene šuteve nismo ubacili i dobili meč - rekao je Obradović.

MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA Obradović prezadovoljan nakon što je Partizan srušio prvaka Evrope

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

On je zahvalio navijačima Partizana što su ispoštovali minut ćutanja za bivšeg srpskog fudbalera i trenera Sinišu Mihajlovića, koji je preminuo danas u Rimu.

- To je primer ponašanja navijača Partizana. Navijanje je bilo fantastično. Kada sam bio predstavljen na konferenciji za štampu rekao sam da su navijači Partizana jedinstveni i voleo bih da pomognu timu i da nas bodre, da nema razloga da nikoga vređaju i prozivaju. Molim ih i ovog puta, mi smo svi ovde u istom timu, za isti cilj, u teškim i lepšim trenucima uvek svi zajedno. Naravno, sezona je duga, ali ako mi ne pomažemo to nikako ne valja. Molba navijačima, bodrite tim, ostavite sve drugo sa strane - istakao je Obradović, koji nije želeo da komentariše eventualni dolazak Fakunda Kampaca u Crvenu zvezdu.

MOŽEMO DA IGRAMO SA SVIMA Obradović prezadovoljan nakon što je Partizan srušio prvaka Evrope

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Obradović je ponovio da veruje u ovaj tim Partizana i da "crno-beli" neće biti aktivni na tržištu.

- Ja imam ovaj tim i verujem im od prvog dana i verovaću im. Sa Zoranom Savićem sam ovo napravio i imali smo probleme sa povredama pa doveli divnog momka, čekamo i Balšu Koprivicu i idemo svi zajedno do kraja. Neigranje Danila Anđušića nije povreda nego moja odluka. Pa čija može da bude? Danilo je prvi ušao u svlačionicu, čestitao momcima i on je posle Kevina Pantera drugi kapiten. Život nije bajka - zaključio je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading