POKUŠEVSKI SRUŠIO DONČIĆA Jović igrao samo minut protiv Sakramenta, Oklahoma bolja od Dalasa (VIDEO)
Tanjug/Ap

Noć za nama donela je šest utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, pregršt poena, dva produžetka i pobede koje su ostvarili Šarlot, Indijana, Filadelfija, Milvoki, Oklahoma i Sakramento. Baksi su i dalje jedini neporaženi tim lige, posle pet mečeva ne može im niko ništa, a taj nivo košarke pokušavaju da prate ostali sa promenljivim uspehom.

Od srpskih predstavnika noćas su na terenu bili golobradi Nikola Jović i Aleksej Pokuševski.

Jović je u porazu Majamija u Kaliforniji od Sakramenta (prva pobeda za Kingse) 119:13 igrao tek minut, dok je njegov iskusniji sunarodnik, ali i dalje momak pred kojim su godine rada i igranja, i nadamo se lepa karijera, imao daleko važniju ulogu u Teksasu.

KOLAPS LEJKERSA Ekipa Lebrona Džejmsa doživela i peti poraz, Minesota slavila

Pokuševski je bio u igri 24 minuta u pobedi Oklahome u gostima kod Dalasa 117:111. 

Nije se proslavio, meč je završio sa 4 poena, 4 skoka i 3 asistencije, iz igre je šutirao 2/6, za tri 0/2, imao je i 2 rampe i 2 izgubljene lopte. 

Tander je pomalo iznenađujuće slavio na terenu gde gazduje Luka Dončić, tome je najviše doprineo sada već senzacionalni Šaj Glidžus Aleksander sa 38 poena i 9 asistencija! Očito je u Luki video veliki izazov lider gostiju pa je maksimalno tražio i trošio lopte (15/27 šut iz igre) i vodio svoj tim do treće ovosezonske pobede u šestoj utakmici.

Luguenc Dort je bio drugi najbolji strelac gostiju sa 16 poena.

Dončićeva statistika, na prvi pogled deluej impresivno, došao je do tripl-dabl učinka - 31 poena, 16 skokova i 10 asistencija, ali uz vrlo problematične procente šuta. Svih šest pokuašaja za tri je promašio Slovenac, iz igre je gađao 8/23, a gro poena ubacio je sa linije penala - čak 15/19.

Teksašani su posle pet mečeva na negativnom odnosu pobeda i poraza, 2/3 posle pet utakmica u kojima nisu ostavi neki naročit utisak niti su ubedili bilo koga da ove sezone imaju sastav kaar za velika dela. No, tek je start sezone, vreme radi za Luku i družinu.

Pomenusmo gore Milvoki i njihov sjajan start koji su pečatirali protiv Atlante kod kuće 123:115, kojem su najviše doprineli Janis Adetokumbo i Džru Holidej sa po 34 poena. Tre Jang je na drugoj strani bio fenomenalan sa 42.

Bogdan Bogdanović i dalje samo kao navijač prati Hokse u povoju sezone, dok čeka zeleno svetlo da se vrati na teren.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading