ČOVEK SA NAJLUĐIM SUJEVERJEM Priča o vojniku Dalasa kome je Lebron obeležio karijeru
Tanjug/Ap

Džejson Eugen Teri rođen je sada već davne 1977. godine. Svoju NBA karijeru počeo je 1999. godine kao 10. pik Atlanta Houksa. Tada se nije moglo ni naslutiti da će njegova NBA odiseja biti izuzetno uspešna, te da će trajati punih 19 godina.

Njegova karijera u Houksima nije bila preterano uspešna. Teri nije uspeo da vodi Atlantu do plej ofa, te ekipa u tih pet godina nije stigla do završnice. Najbliže što su stigli bilo je 11. mesto istočne konferencije sa skorom od 35 pobeda i 47 poraza. Usledio je odlazak u Dalas, koji će se ispostaviti kao najbolji potez u Terijevoj karijeri. 

 

 

Teri je u Mavsima proveo punih osam godina, gde je dobio i popularni nadimak "The Jet". Sa Dalasom je uspeo da osvoji titulu u senzacionalnom finalu protiv supertima Majamija iz 2011. godine. Samo dve godine ranije proglašen je i najboljim šestim igračem lige. U nezaboravnom finalu prosečno je beležio čak 18 poena za oko 32 minuta u proseku. Tada je isplivala i jedna od najkontroverznijih priča, koja je aktuelna i dan danas.

Naime, internetom je počela da kruži informacija o njegovom sujeverju, koje se na kraju ispostavilo istinitim. On jede isključivo piletinu pre velikih utakmica, promeni pet pari čarapa tokom igre, ali njegov najbizarniji ritual vezan je za spavanje. Takođe, veče pre svake utakmice, Teri odlazi na spavanje u šortsu protivničkog tima s kojim će se susresti sledećeg dana. Zaista neverovatno.

 

 

Teri se nakon rastanka sa Dalasom uglavnom kratko zadržavao u klubovima. Redom su se menjali dresovi Bostona, Bruklina, Hjustona i na kraju Milvokija. Taj period, a generalno i karijeru Džejsona Terija je pored sujeverja obeležilo zakucavanje Lebrona Džejmsa nad njim. Kralj je u dresu Majamija monstruozno zakucao preko omalenog Terija i priredio jedno od najboljih zakucavanja u istoriji lige.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading