BRUTALNI DONČIĆ Dalas razbio Finiks, sledeći su Voriorsi
AP Photo/Matt York

Dalas je na krilima neverovatnog Luke Dončića razbio najbolji tim regularnog dela sezone i tako priredio veliko iznenađenje.

Slovenac je odigrao još jedan meč za pamćenje, postigao je 35 poena, a uz to imao 10 skokova i četiri asistencije i bio najzaslužniji za trijumf Meveriksa. Odlično ga je služio šut iz igre (12/19), a pogodio je šest od 11 pokušaja za tri.

Izabranici Džejsona Kida posebno impresivni bili su u prvom poluvremenu u kojem su napravili prednost od čak 30 poena i tada je već bilo rešeno pitanje pobednika.

Domaći igrači potpuno šokirani otišli su u svlačionici, ali im ni odmor nije mnogo pomogao jer je na suprotnoj strani bio bolji protivnik. Prednost je konstantno rasla i pred poslednji period iznosila neverovatnih +42.

NBA ĆE DOBITI NOVOG ŠAMPIONA Boston trojkama deklasirao Milvoki

Sansi su do kraja uspeli samo da koliko toliko ublaže poraz. 

Dončić je veliku pomoć imao u Spenseru Dinvidiju koji je dodao 30 poena (11/15 iz igre, 5/7 trojke), dok je Branson dodao 24.

Srpski košarkaš Boban Marjanović za tri minuta koliko je proveo na parketu zabeležio je dva poena i po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

BJELICA U FINALU ZAPADA Golden Stejt u poslednjoj četvrtini razbio Memfis

Na drugoj strani, potpuno su podbacile najveće zvezde Finiksa – Devin Buker je završio sa 11 poena uz 11 promašaja iz igre), dok je pola koša manje dodao Pol. Najefikasniji je bio Džonson sa samo 12 poena.

Dalas će u finalu Zapada igrati protiv Golden Stejt Voriorsa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading