NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE Jokić rampom u poslednjoj sekundi stao na put Torontovom pobedničkom nizu (VIDEO)
Chris Young/The Canadian Press via AP

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su protekle noći Toronto Reptorse - 110:109, a meč je obeležio ko drugi do Nikola Jokić.

Jokić je u poslednjoj sekundi sjajnom rampom sačuvao vođstvo svog tima i prekinuo seriju Reptorsa od osam uzastopnih pobeda.

Srpski košarkaš je nakon promašene trojke Freda Vanvlita i ofanzivnog skoka Odžija Anunobija, fantastično reagovao i snažnom rampom sprečio Britanca da pogodi za pobedu Toronta.

Meč je bio prilično dramatičan i ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu.

Međutim, u poslednjoj deonici Toronto je bio taj na čijoj strani je bila prednost i koji je bio bliži pobedi.

Ipak, sredinom četvrte četvrtine ekipa Majka Melouna sa vratila, važnu ulogu odigrali su Fakundo Kampaco i Vil Barton, ali je ponovo Jokić bio taj koji je nosio svoj tim. Održavao je prednost, da bi u samom finišu imao priliku da potvrdi pobedu.

Sijakam ga je faulirao, ali je on na 12 sekundi do kraja utakmice promašio oba slobodna bacanja. Rezultat je bio 110:109, ali se Nikola momentalno iskupio pomenutom blokadom.

Prošlogodišnji MVP regularnog dela sezone na parketu je proveo ukupno 36 minuta i za to vreme postigao 28 poena (10/16 iz igre), uz 15 skokova i šest asistencija.

Pratio ga je Džef Grin sa 19 poena, dok je Eron Gordon dodao 13.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio spomenuti Sijakam sa 35 poena, 10 uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja.

Denver je zadržao šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 31 pobedom i 25 poraza, dok su Reptorsi takođe šesti, ali na Istoku, sa skorom 31-24.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading