DALASU MALO I MONSTRUOZNA PARTIJA DONČIĆA! Klipersi u sjajnom meču vratili brejk i ostali u životu! (VIDEO)
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Luka Dončić je postigao čak 44 poena!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su na gostujućem terenu ekipu Dalas Maveriksa - 118:108 i tako smanjili rezultat u NBA plej-of seriji na 2:1.

Dalasu nije pomogla ni brutalna partija Slovenca Luke Dončića koji je ubacio neverovatna 44 poena, a uz to imao po devet skokova i asistencija.

Bila je ovo veoma važna pobeda Klipersa, s obzirom da je Dalas već napravio dva brejka i da su slavili protekle noći bili bi na korak od konačnog trijumfa.

 

 

 

Iako je domaćin fenomenalno otvorio duel i rano stigao do osetnije prednosti koja je iznosila čak i 19 poena razlike, košarkaši tima iz Los Anđelesa već u drugom delu druge četvrtine uspeli su da dođu do preokreta. U nastavku su Klipresi kontrolisali dešavanja na terenu i stigli do veoma bitne pobede. 

Glavne zasluge za trijumf u redovima gostiju pripale su Kavaiju Lenardu (36 poena, osam skokova) i Pol Džordžu (29 poena, sedam skokova).

Protekle noći trijumf je ostvario i Boston protiv Bruklina 125:119. Tako sada u ovom duelu osmine finala Bruklin vodi sa 2:1 u pobedama.

Netsima za treću uzastopnu pobedu nije bilo dovoljno ni vrlo dobro veče Džejmsa Hardena koji je postigao 41 poen uz 10 asistencija i sedam skokova, a kojeg je u stopu pratio Kevin Durent sa 39 poena i devet skokova.

U redovima Bostona blistao je Tejtum sa 50 poena, sedam asistencija i šest skokova. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading