Mondijal
Instagram: worldcuphotgirls
Mondijal

EPA,AP

Mondijal, Foto: EPA,AP
Mondijal

EPA,AP

Mondijal, Foto: EPA,AP

20:05 Britanska premijerka Tereza Mej i njen hrvatski kolega Andrej Plenković razmenili su dresove uoči sutrašnjeg meča Engleske i Hrvatske.

19:30 Ima li bolje najave oba polufinala od ove?

18:55 Nemačka teniserka srpskog porekla, Andrea Petković, priznaje da je rastrzana večeras između Benjamina Pavara (Francuska) i Romelua Lukakua (Belgija).

16:51 Hrvatska digitalna agencija Arbona, koja se bavi proučavanjem istraživanja trendova na Internetu, saopštila je da su stanovnici Ostrva, u prvom redu Englezi naglo krenuli da proučavaju Hrvatsku. Ne samo njen fudbal i najbolje igrače, već i sve o zemlji.

Pitamo se zašto.

16:05 Mislite o ovome - da li je sudbina odredila Englezima da u nedelju ONI uzmu titulu?

Mondijal

Instagram

Igra sudbine, Foto: Instagram

15:35 Ukrajinski poslanik Andrej Pavelko poručio je "herojima" Hrvatske, kažnjenom Ognjenu Vukojeviću ali i Domagoju Vidi da će ih zaštititi. Pritom je u parlament došao u dresu Hrvatske!

"Platićemo Vukojevićevu kaznu. Odlučili smo, takođe, da mu ponudimo posao u Savezu. Trenutno proučavamo koja su nam prava u njegovom slučaju kako bismo se žalili Arbitražnom sportskom sudu u Lozani. Pružićemo svu podršku. Slava Ukrajini! Slava Hrvatskoj", rekao je Pavelko.

14:56 Pop zvezda Džastin Timberlejk pevaće u O2 Areni, ali pre njegovog nastupa, publika će moći da gleda uživo duel Engleske i Hrvatske.

14:22 Čak 15 francuskih fudbalera ima korene iz Afrike...

13:45 Sudbina srpskog sudije Milorada Mažića direktno će zavisiti od plasmana Hrvata - ukoliko "vatreni" savladaju Engleze i plasiraju se u finale, nema nikakve šanse da će FIFA odrediti Mažića da sudi komšijama. Niti je Mažić Feliks Brih, niti su Hrvati - Švajcarci.

Milorad Mažić

EPA/Sebastien Nogier

Milorad Mažić, Foto: EPA/Sebastien Nogier

11:50 Zahvaljujući plasmanu hrvatske reprezentacije u polufinale, na račun HNS stiglo je 22 miliona dolara.

Uz to, stigla je i nadoknada za troškove od FIFA-e u iznosu od 1,5 miliona dolara.

Ako Hrvatska postane prvak sveta ukupna zarada će biti neverovatnih 39,5 miliona.

Hrvatska

EPA/Tolga Bozoglu

Hrvatska, Foto: EPA/Tolga Bozoglu

11:03 Nije vest s Mondijala, ali radi se o igraču koji je do nedavno blistao u dresu Španije.

Dosadašnji fudbaler Ateltika iz Madrida Fernando Tores zvanično je prešao u japanski Sagan Tosu.

"El Ninjo" u Japan odlazi kao slobodan igrač jer mu je ovog leta istekao ugovor sa "jorgandžijama".

Fernando Tores

EPA/Fernando Alvarado

Fernando Tores, Foto: EPA/Fernando Alvarado

10:25 Disciplinska komisija FIFA kaznila je člana stručnog štaba Hrvatske Ognjena Vukojevića novčano sa 15.000 franaka zbog kršenja kodeksa fer-pleja posle pobede u četvrtfinalu Mondijala protiv Rusije.

Vukojević je tokom slavlja u svlačionici snimio video poruku u kojoj trijumf posvećuje Ukrajini i podelio ga na društvenim mrežama. Potom je bivši reprezentativac poslat kući.

09:55 Alan Širer veruje da Engleska može da dobije Hrvatsku u polufinalu, jer su, po njemu, "vatreni" pravi "živi mrtvaci".

"Znamo da su slobodni udarci i korneri važna stvar zbog kojih će Hrvatska da brine u sredu, ali ja gledam njih i ne vidim razlog za strah. Naravno da imaju neke tehnički nadarene igrače kao što su Modrić i Rakitić, koji su na ovom turniru bili vrhunski, ali su izgledali kao hodajući mrtvaci tokom produžetaka u četvrtfinalu protiv Rusije. Moramo da ih poštujemo zbog kvaliteta koji poseduju, ali ne i da se plašimo i ne mislim da će to i uraditi igrači Engleske", rekao je Širer.

Engleska

EPA

Engleska, Foto: EPA

09:25 Legendarni komentator Milojko Pantić oglasio se na Tviteru, najviše zbog činjenice da se delu naroda nije dopalo što je Novak Đoković na Mondijalu otvoreno uz Hrvate.

09:05 Nekadašnja najpoželjnija glumica, Pamela Anderson, doći će u toku dana u Sankt Peterburg kako bi na licu mesta bodrila Francuze u polufinalnom okršaju sa Belgijancima.

Pamela je u vezi sa "galskim petlom" Loriko Remijem.

Pamela Anderson

Profimedia

Pamela Anderson, Foto: Profimedia

08:45 Bivši napadač Švajcarske, poreklom iz Turske, Kubilaj Turkilmaz, zapitao se u svojoj kolumni zbog čega se uopšte postavlja pitanje ukidanja jednog od dva pasoša za fudbalere koji nisu rođeni u ovoj zemlji.

Turkilmaz je, očekivano, protiv te odluke. 

Švajcarska

EPA/Laurent Gillieron

Švajcarska, Foto: EPA/Laurent Gillieron

08:30 Jutro kao i svako prethodno, prosto se nameće da krene s jednom mondijalskom lepoticom.

Ukoliko ste kojim slučajem propustili jučerašnja dešavanja na Mondijalu, evo najvažnijih i najčitanijih tekstova na našem portalu: