Željko Obradović
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Željko Obradović

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Željko Obradović, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Košarkaši Fenerbahčea igraju fajnal for Evrolige, a ovo je 18. turnir četiri najbolje ekipe za Željka Obradovića, ali ove godine će biti prilično teško zbog velikog broja povreda.

Pročitajte još:

ŠTA KOŠARKAŠ TRAŽI OVDE Dončićev saigrač povredio ruku u uličnom obračunu! (VIDEO)

SVEČANO U POŽAREVCU Novica Veličković i Saša Ilić svojim prisustvom obeležili spektakl! (FOTO)

NEZAPAMĆENI SKANDAL NA ČIZMI! Veliki italijanski klub izbačen u treću ligu, a borio se za vrh! (VIDEO)

Žoc je pričao za zvanični sajt elitnog evropskog takmičenja i istakao da će sada biti dosta toga drugačije.

Treninzi su drugačiji kad imate 14 ili 15 igrača koji mogu da rade jako. Sada je pitanje ko će moži da pomogne ekipi na Fajnal foru, a ja trenutno ne znam. Šta god da se desi, igraćemo i nadmetaćemo se.

Iako je Fener bio najbolji u ligaškom delu takmičenja, to ništa ne znači pred samu završnicu.

Naše samopouzdanje je isto kao i ranije. Znamo da smo bili dobri tokom sezone za nama, i u plej-ofu protiv Žalgirisa, srećni smo. Ali, razumemo da je završni turnir uvek specifičan, sve zavisi od stanja u kom dođete na turnir.

Fenerbahče

EPA/Koca Sulejmanovic

Fenerbahče, Foto: EPA/Koca Sulejmanovic

Ovo je Obradovićev peti uzastopni nastup na fajnal foru sa trenutnom ekipom, a to mu nije pošlo za rukom ni sa Panatinaikosom ni sa Realnom.

Zahvalio bih igračima zbog napornog rada u poslednjih pet godina. Ponosni smo zbog toga. Znači da smo radili jako kako bismo dostigli taj nivo, što je veoma teško. Razumemo kako je teško i zato kažem “hvala” mojim igračima jer su nas doveli do tog nivoa. Cilj je da uvek budemo u igri, Fener je pokazao da uvek želimo u vrh i srećni smo jer smo tu gde smo.

Iskustvo je veoma važno...

Imati igrače koji znaju šta je Fajnal for je važno jer je ovo specifičan događaj. Ali, ovaj turnir je u stvari uvek o dve stvari – motivaciji i razumevanju stanja u kom dolazite na njega. Trenutno imamo problema u timu. Rekao sam posle Žaligirisa da bih voleo da imam ceo tim na okupu bar nedelju dana kako bismo se spremili, ali nismo u toj poziciji. Ko god izađe na parket, mora da da sve od sebe.

Fenerbahče - Budućnost, Evroliga

Evroliga

Fenerbahče - Budućnost, Evroliga, Foto: Evroliga

Za kraj, rekao je i koju reč o povredama.

Ne znam. Četvorica igrača su van tima. Lovernj ne igra sigurno, Datome nije u ekipi, kao ni Kalinić ni Veseli. Niko nije igrao u domaćoj ligi i ne bi igrali ni Fajnal for, da je on sutra. Situacija nije dobra, ali ostatak tima može da igra i zadovoljan sam. Šta god se dogodi, igramo da se nademećemo. Svi treneri vole da imaju pun roster, sve zdrave i pozitivne igrače. Trening je drugačiji sa 14 ili 15 zdravih igrača koji igraju maksimalno. Tako da da, imam problema! Ali znam da će ostatak tima reagovati pozitivno i učiniti sve što mogu - zaključio je Obradović.