Bogdan Bogdanović
EPA / Spyros Chorchoubas
Bogdan Bogdanović

EPA / Spyros Chorchoubas

Bogdan Bogdanović, Foto: EPA / Spyros Chorchoubas

Pripreme su gotove, sada nam ostaje samo da sačekamo početak 40. jubilarnog Evrobasketa (31. avgust - 17. septembar)! Značajno oslabljena košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je sedam od osam pobeda na turnirima u Beogradu, Hamburgu i Atini i time dobila dodatnu dozu samopouzdanja pred šampionat u Turskoj, Finskoj, Rumuniji i Izraelu koje počinje za četiri dana.

Legendarni Dražen Dalipagić je u razgovoru za “Alo!“ pričao o prepremama, jedinom porazu od Gruzije i šansama da se četa Aleksandra Đorđevića nađe na pobedničkom postolju.

- Nikad ujednačeniji Evrobasket, rekao bih. Ima dosta favorita, sedam do deset selekcija konkuriše za medalje. Mi smo, naravno, favoriti! Posle Amerikanaca smo najjači na svetu, šta je sporno, pre samo godinu dana smo izgubili od njih na Olimpijskim igrama. Ipak, Evropsko prvensto je jače i od OI i od Svetskog šampionata, faktor sreće će dosta uticati, a naš kvalitet je nesporan - istakao je Dražen Dalipagić za naš list.

Razlog za entuzijazam, kako je naveo, su odlične partije na turnirima u Beogradu, Hamburgu i Atini.

- Iskreno, nisam očekivao tako dobru igru na pripremama. Selektor Đorđević je tražio najbolje što imamo, i to je dobio. Svaka pobeda nam znači za samopouzdanje. Nije isto otići na tako veliko takmičenje sa pobedama ili porazima. Nestala bi ta sigurnost u našoj igri da smo izgubili ove mečeve - smatra popularni Praja.

Dražen Dalipagić

Marko Metlaš

Dražen Dalipagić, Foto: Marko Metlaš

Legendarni košarkaš na kraju upozorava.

- Da se razumemo, pripreme su sasvim u redu, jeste da imamo nekoliko pehova sa povređenim igračima, ali ovi momci su pokazali da mogu daleko. Međutim, nije mi se svideo onaj poraz od Gruzije. Ne zabrinjava me toliko poraz koliko se bojim nekog takvog poraza u osmini ili četvrtfinalu. Ne smemo da potcenimo nikoga - zaključio je Dražen Dalipagić.

Komentari (1)

pera rogonja

28.08.2017 11:31

Kada nas hoce sut i sreca uhvacenih lopti,niko nije jaci od nas.Dodje dan kad nece nista pa to je sport.Kad bi isti pobedjivali ne bi ni postojalo takmicenje.Ozdravice i pravno resiti pitanje igraci u svojim klubovima pa ce opet da igraju.Navijajmo za nese a na da kukamo kako smo losi.Napred orlovi!