Željko Obradović
Alo/Marko Metlaš
Endru Gaudlok

EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

Endru Gaudlok, Foto: EPA/SPYROS CHORCHOUBAS

U sezoni 2014/15 Željko Obradović je mogao da računa na Endrju Gaudloka (31) u Fenerbahčeu, a ovaj američki košarkaš je za "Eurohoops" priznao  kakav je uticaj imao srpski trener na njega:

"Trener Obradović je jedan od najvećih u istoriji košarke i moj lični favorit. Znanje koje sam stekao radeći sa njim koristim i dalje. Mislim da mi je urezano u mozak. Mogu da kažem da igram po njegovim instrukcijama, iako mi već godinama nije trener", rekao je Gaudlok.

Gaudlok trenutno igra za Veneciju, a nosio je dresove Uniksa, Makabija, Olimpije Milano, Los Anđeles Lejkersa, Hjustona...

Nadimak mu je "mini mamba", po ugledu na Kobija Brajanta.

"Kobi je bio moj veliki mentor i imao je ogroman uticaj na to kako ja pristupam ovom sportu. On će uvek biti jedan od mojih omiljenih koašrkaša i bez sumnje najtalentovaniji igrač sa kojim sam imao priliku da nastupam. Imam mnogo uspomena vezanih za njega - najdraže mi je kada se setim jednog treninga na kojem je povredio desnu šaku, ali je nastavio da igra i da nas „uništava” sa levom rukom. Neverovatno, sve mu je ulazilo, a šutirao je slabijom rukom", izjavio je Gaudlok.