Nenad čanak
Alo!/Marko Metlaš
Nenad čanak

Alo!/Marko Metlaš

Nenad čanak, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Čanak je uspeo da osvoji Kup Radiovoja Koraća u sezoni 2017/18, međutim loš start naredne sezone ga je koštao nastavka angažmana u Partizanu:

"Ne znam da li sada ima smisla to da se komentariše. U tom momentu tako sam se osećao. Gubiš od ekipe koja ima 0-4, navijači ti skandiraju da treba da odeš i nisam imao dilemu koji je moj sledeći korak. Može da se diskutuje da li sam pogrešio ili ne, jednostavno uradio sam to srcem. I pre te utakmice sezona je bila dosta čudna. Da li grešim ili ne stvarno ne želim da izazivam polemike, ali nisam osetio pravu podršku u klubu. Utisak je da je svima laknulo kada sam otišao iz Partizana. U ovom trenutku to je završena priča za mene, iskustvo više", kazao je Čanak za Sport klub.

Kratak boravak na klupi nije umanjio ljubav prema klubu bivšeg igrača crno-belih:

"To mi je nešto najdraže u trenerskoj i igračkoj karijeri i nešto što ne može niko da mi uzme. Uvek naglašavam da nikome ne priznajem da je veći navijač Partizana od mene. Ljudi iz kluba trenutno rade fantasatičan posao i Partizan s vratio na evropsku mapu i posta značajan faktor. Ponovo je u mogućnosti da bude ravnopravan sa elitnim evropskim timovima", zaključio je Čanak, posle koga je došao Andrea Triknijeri.