Partizan - FMP, Aba liga
KK Partizan, ABA liga
Partizan - FMP, Aba liga, Foto: KK Partizan, ABA liga

Hvala što ste pratili tekstualni prenos utakmice Partizan - FMP na portalu Alo!

Kraj meča. Konačan rezultat je 93:75 za Partizan, čime su crno-beli poveli sa 1:0 protiv FMP u polufinalu plej-ofa KLS. 

Partizan je u dobroj seriji. Trojka Pejdža za 79:63, u 4. minutu ovog dela igre.  Sredinom poseldnje deonice razlika je još veća, zapravo najveća, trojka Veličkovića za dvadeset razlike crno-belih 84:64.  FMP napravio seriju 6:0 na tri i po minuta pre kraja utakmice 84:70. Pobednik je odavno poznat, ovde se čeka kraj, zakucavanje Jaramaza 90:71.

 

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan na početku drugog poluvremena stiže do najveće prednosti, "plus 13" 54:41 i u narednim minutima je na toj nekoj razlici. U 6. minutu Gagić sa bacanja donosi crno-belima vođstvo 60:48. Centar FMP-a Đorđević o tablu pogađa trojku 60:51. Dilejni iz FMP-a je napravio četvrtu ličnu i odmah ide na klupu. Đorđević dva od jedan sa penala u 8. minutu je 62:52. Stefan janković u sledećem napadu pogađa trojku za 65:52, ali uzvraća Jeremić istom merom 65:55.

Strašan alej-up Đorđevića na aistenciju Pota i rezultat posle treće četvrtine je 71:61 za Partizan.

TREĆA ČETVRTINA

Druga deonica počela je zakucavanjem Radeta Zagorca 23:16 za Partizan. Posle tri minuta, crno-beli su i dalje u vođstvu 26:22. Izgledalo je da će Partizan lako do dvocifrene prednosti, naročito posle nesportske lične nad Zagorcem, ali ništa od toga. Trojke Veličkovića i Nikole Jankovića sredinom ovog dela igre, 32:26 za domaće. Bursać uzvraća, ali "dvojkom" 32:28. Poeni Đorđevića, pa trojka Renfroa u 7. minutu za vođstvo Partizana 37:32. Pred kraj druge četvrtine kraći prekid zbog nesportskog faula Jeremića nad Zagorcem, koji je baš tresnuo na parket. Trinkijeri je zbog burnog protesta dobio tehničku. Meč je nastavljen sa bacanjima na obe strane, pa trojkom Pejdža i na 40 sekundi do odmora crno-beli imaju najveću prednost 44:35, devet razlike. Već je 11 posle slobodnih bacanja Gagića 46:35.

Prvo poluvreme završeno je vođstvom Partizana 48:37.

DRUGA ČETVRTINA

Izjednačen meč na startu, poveo je FMP, Dilejni je otvorio meč a Partizanu je trebalo više od dva minuta da postigne prve poene preko Nikole Jankovića, koji je poentirao uz faul, pa bio precizan i sa linije slobodnih bacanja.  Sredinom prve deonice FMP vodi 11:8. u 7. minutu promašuje Pejdž, u sledećem napadu i Bursać, a onda Zagorac o tablu pogađa trojku, Partizan vodi 15:13. Rade Zagorac je postigao pet uzastopnih poena, pa onda Đorđe Gagić zakucava 17:15 za Partizan u finišu prvog dela igre.

Posle prvih 10 minuta meča izabranici Andree Trinkijerija vode 21:16. Loše su počeli, "panteri" su bili bolji, ali u drugom delu ove deonice crno-beli su se trgli i vode.

PRVA ČETVRTINA

Dobar dan i dobrodošli na tekstualni prenos meča Partizan - FMP na portalu Alo!

Andrea Trinkijeri, trener Partizana ovako je najavio meč:

- Već smo osetili šta znači igrati protiv FMP, izgubili smo u Železniku u jednoj specifičnoj situaciji. Možda sada imamo manje talenta u odnosu na tim koji je igrao u ABA ligi, ali sam siguran da ćemo dati sve od sebe.

Vlada Jovanović, starteg FMP rekao je pred prvu utakmicu:

- Partizan je sigurno veliki favorit, što zbog prednosti domaćeg terena, što zbog kvaliteta koji imaju. Ipak, iako smo najmlađi tim u ligi verujem u svoje igrače jer smo mnogo puta pokazali da možemo da pariramo svakoj ekipi. Moramo od početka utakmice da budemo fokusirani na cilj koji imamo. Moramo da uđemo sa ogromnom energijom i da budemo tim u svakom smislu te reči.

Tim Andree Trinkijerija je takmičenje u Superligi završio na prvoj poziciji u svojoj grupi bez poraza, dok je ekipa iz Železnika zauzela drugo mesto.