KK Partizan u krizi
Aleksandar Dimitrijević
KK Partizan u krizi
KK Partizan u krizi, Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Da li je u pitanju prokletstvo ili realnost i činjenica da višestruki šampion regiona nema tim kadar da se bori za vrh ABA lige, pitanja su za jednog od najvećih igrača sa ovih prostora svih vremana - Dražena Dalipagića.


- Iskreno, mislim da to nema veze sa Kecmanovom trojkom i nekakvim prokletstvom. Ovakve stvari se dešavaju u sportu, nekada dobiješ, nekada izgubiš. Sigurno im fale bar još dvojica kvalitetnih, jer kada imaš dva do tri dobra košarkaša, onda ostatak tima može da se „šlepa“ uz njih - kaže za „Alo!“ Dalipagić.


Prema trenutnim propozicijama lige, ekipe koje završe na poslednjem i pretposlednjem mestu dogodine neće imati prava da se takmiče u ABA. Plaši li vas mogućnost da će Partizan završiti poslednji?

Dražen Dalipagić
Dražen Dalipagić , Foto: Marko Metlaš


- Mislim da se to neće dogoditi. Činjenica je da je bilo veoma važno dobiti meč sa Krkom, jer je to direktan rival za opstanak. Ali i pored toga, siguran sam da je i ovakav Partizan kvalitetniji od Sutjeske i Tajfuna. Ali treba biti pažljiv i oprezan do kraja prvenstva.


Dakle, ništa od plej-ofa ove sezone?
- Ni govora. Partizan ne treba da se zamajava gledanjem u Zvezdu i ostale timove sa vrha tabele. Fokus treba da bude na ekipama slabijeg kvaliteta, jer sredina tabele je crno-bela realnost, u najboljem slučaju. Bio bih srećan kada bi sezonu okončali na sedmom ili osmom mestu.


Znači li to da će Crvena zvezda bez problema slaviti u prvom ovosezonskom derbiju u narednom kolu?
- Favorit jeste, ali će to morati da potvrdi na terenu. Ima bolje igrače, ali nije bolja kao prošle sezone. Partizan bi tu utakmicu trebalo da odigra „na bum“, da nekako iznenadi favorita, to mu je jedina šansa - iskren je kao i uvek bio Praja.