Dušan Domović Bulut
FIBA
Dušan Domović Bulut

FIBA

Dušan Domović Bulut, Foto: FIBA

Jedan od najboljih basketaša sveta Dušan Domović Bulut morao je da “preseče” i donese tešku odluku u vezi sa nastavkom karijere.

Naime, Bulut neće biti deo prestižnog basketaškog Big3 takmičenja, zbog pretnji FIBA. Srbin je u maju izabran kao 24. pik na draftu, ali zbog pretnji Svetske košarkaške federacije nije u mogućnosti da, kako je rekao, ispuni san, jer bi zbog nastupa u Big3 mogao da ostane bez učešća na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Srbije.

 

Duško Vujošević

A. Dimitrijević

- Veoma sam razočaran što moram da objavim da neću moći da učestvujem u takmičenju Big3. Kao takmičaru, mogućnost da se nadmećem protiv bivših NBA igrača i najboljih 3 na 3 igrača na svetu je bilo nešto čemu sam se radovao i o čemu sam sanjao. Međutim, s obzirom da FIBA preti da će mi uvesti sankcije, odnosno da postoji mogućnost da zbog toga ne mogu da učestvujem na Olimpijskim igrama, prisiljen sam da se povučem iz takmičenja Big3. Veoma sam zahvalan Big3 što su mi pružili priliku da budom deo jednog velikog takmičenja i nadam se da će se moj san jednog dana nastaviti - naveo je Bulut u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dušan Domović-Bulut (@dusan.bulut) on Jun 19, 2019 at 1:30pm PDT

Srpski basketaš sa državnim timom trenutno učestvuje na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu. Aktuelni prvaci imaju polovičan učinak, a takmičenje nastavljaju u petak, 21. juna.

PROČITAJTE JOŠ: