Košarkašice Srbije
fiba.com
Košarkašice Srbije

fiba.com

Košarkašice Srbije, Foto: fiba.com

Sonja Vasić je izjavila da je zadovoljna dosadašnjim prvim delom priprema na Zlatiboru. Grupa iskusnijih reprezentativki Srbije danas je završila svoj deo priprema na Zlatiboru, a u prethodnih sedam dana vredno su radile po programu selektorke Marine Maljković.

- Moram da priznam da sam veoma ponosna na stariju grupu i na sve što smo uradile ovde na Zlatiboru u prethodnih nedelju dana. Mislim da smo odradile veliki deo posla na kondicionoj spremi, pogotovo što niko nije bio siguran koliko su ti naši kucnhi treninzi tokom pandemije imali efekta - rekla je Sonja Vasić za sajt KSS.

Na Zlatiboru do 25. juna ostaje mlada grupa reprezentativki, koja tek u perspektivi treba da izbori svoje mesto u seniorskom timu.

- Potrudile smo se da ispunimo program i plan koji je bio zacrtan i verujem da će svima nama značiti za ovaj letnji period priprema za sezone. Možda je bilo malo čudno to što se pripremamo, a nemamo takmičenje, ali sama činjenica da smo na svakom treningu sve zajedno morale dobro da se oznojimo i namučimo, kao tim nas je dodatno zbližila - zaključila je Vasić.

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju narednog leta, a do tada ga očekuju dva FIBA prozora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati takode narednog leta. U novembru i februaru srpska reprezentacija igrace mečeve protiv Turske, Albanije i Litvanije. Do sada Srbija je savladala Tursku u Beogradu i Albaniju u Draču.

PROČITAJTE JOŠ: