Vlade Divac
Profimedia
Vlade Divac

Profimedia

Vlade Divac, Foto: Profimedia

* Divac se Lejkersima priključio 1989. godine

* Njegov broj su povukli Sakramento Kingsi, u kojima je sada generalni menadžer

* Sa Jugoslavijom je pored mnogih medalja osvojio i dva olimpijska srebra

Vlade Divac će uskoro biti zvanično uveden u Kuću slavnih u Springfildu, biće četvrta ličnost u odabranom društvu iz Srbije posle Dražena Dalipagića, Aleksandra Nikolića i Bore Stankovića, a poznato je i ko će imati priliku da ga uvrsti u elitno društvo.

Anđušić: "Mislim da ćemo osvojiti minimum srebro na Svetskom prvenstvu"

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 27.08.2019. 08:50 - 27.08.2019. 08:55 Anđušić je svojevremeno sa kadetskom i juniorskom reprezentacijom Srbije osvajao zlata na evropskim šampionatima. Danilo Anđušić, Foto: Profimedia Stef Kari brojao je do 77 aprila 2015. godine, Danilo Anđušić do 53 u februaru 2019.

Džeri Vest, legenda NBA lige koja krasi čuveni logo najjačeg svetskog košarkaškog takmičenja uvešće Divca u društvo odabranih. Takav izbor ne treba da čudi, Vlade je to između redova najavio i kada je davao intervju u aprilu čim je obelodanjeno da ulazi u "Hall of fame". Džeri Vest je bio prvi kog je Vlade spomenuo kao zaslužnog za prelazak "preko bare", a sada je preostalo samo da 81 - godišnja legenda potvrdi da može da uveliča ceremoniju svog nekadašnjeg pika.

Košarkaš Partizana otkriva kako je u njegovom automobilu pronađena droga!

AUTOR: SrbijaDanas/V.Ž. DATUM I VREME: 26.08.2019. 23:37 - 26.08.2019. 23:44 Otkrio je i kako se uklopio u novi tim, ali i šta misli o Andrei Trinkijeriju Trening košarkaša Partizana, Foto: ALO: D.J. Bužić Košarkaš Partizana Rašon Tomas objasnio je šta se zapravo desilo u situaciji koja je podigla mnogo prašine.

- Nisam mogao ni da pretpostavim, ali Džeri Vest koji me je tada izabrao očigledno jeste. Baš onako kako je i Greg Popović imao viziju sa Žarkom Paspaljem ili nekim drugim igračima koji su u to vreme pravili dobre karijere. Više od 20 posto igrača u NBA ligi su internacionalni igrači, a za njih je potrebna preporuka ili vizija. Lejkersi su bili najzaslužniji za ovakav moj uspeh. Vest me je izabrao na draftu, ali je ceo klub zaslužan za ono što sam napravio. Hvala Petu Rajliju koji je tada bio trener Los Anđelesa, dao mi je priliku da se dokažem - rekao je tada Divac, a Vest je često umeo da istakne njegov uticaj na igru u Americi.

Sve je bilo normalno i opušteno, a onda su svi videli zašto kapitena crno-belih zovu NOVICA UBICA! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Dragutin Bužić / Alo.rs DATUM I VREME: 26.08.2019. 20:25 - 26.08.2019. 22:07 Nemojte se šaliti sa Novicom Veličkovićem. Novica Veličković, Foto: twitter/PartizanBC * Košarkaši Partizan se od ove sezone igraće u Areni, koja će dom crno-belih biti narednih pet sezona * Ognjen Jaramaz, Nikola Janković i Novica Veličković još uvek nisu produžili ugovor sa crno-belima * Ekipu Partizana su odskoro napustili Marko Pecarski i Stefan Janković Košarkaši Partizana naporno treniraju kako bi što spremniji dočekali sledeću sezonu.

- Vlade je sjajan čovek i veliki igrač, jedan od najboljih stranaca u NBA ligi, a sigurno igrač iz inostranstva koji je imao najviše uticaja na ligu. Divac mi je često preporučivao da obiđem vašu zemlju, a sada i sam mogu da se uverim u vaše gostoprimstvo - rekao je Vest 2003. kada je boravio u Srbiji.

"Sezonske karte išle kao pljeskavica kod mene" A kad su ga pitali za Zvezdu, iznenadio je sve!

AUTOR: Tanjug/S.I. DATUM I VREME: 26.08.2019. 18:11 Pun energije je strateg crno-belih. Andrea Trinkijeri, Foto: ALO Foto: Marko Metlas Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da je cilj u novoj setoni da njegov tim izgleda što bolje i da u takmičenjima ode što dalje.

Vest iza sebe ima sjajnu igračku, trenersku i funkcionersku karijeru, celu igračku karijeru proveo je u Lejkersima, 12 puta je bio u prvoj ili drugoj petorci NBA od 1960. do 1974, njegova silueta se nalazi na logou NBA, a za 50. godišnjicu lige, bio je među 50 izabranih najboljih igrača NBA. Kao generalni menadžer je vodio Lejkerse do šest titula, a imao je hrabrosti da napravi radikalne promene i dovede Divca, Sedrika Sebalosa i Nika van Eksela, nešto kasnije je Divca trejdovao za Kobija Brajanta, pa potpisao Šekila O'Nila i najavio novu dominaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Divac se Lejkersima priključio 1989. i u NBA je igrao do 2004, zabeležio je preko 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Bio je u prvom ruku timu NBA 1990, u NBA ol star timu bio je 2001, a sa Jugoslavijom je osvojio dva olimpijska srebra, tri evropska i dva svetska zlata i još mnogo odličja. U FIBA Kući slavnih je od 2010, a njegov broj su povukli Sakramento Kingsi, u kojima je sada generalni menadžer. Ceremonijal ulaska novih košarkaša u Kuću slavnih će se održati od 5. do 7. septembra u Springfildu.

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda