golden stejt - toronto
Chris Young/The Canadian Press v
golden stejt - toronto

Chris Young/The Canadian Press v

golden stejt - toronto, Foto: Chris Young/The Canadian Press v

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa izborili su šestu utakmicu posle pobede u Torontu 106:105 i posle velike drame produžili finalnu seriju! 

Aktuelni šampion je celu utakmicu vodio, u nekoliko navrata prednost je bila i dvocifrena, ali su se igrači Toronto Reptorsa na krilima publike vratili u igru i prepolovili prednost protivnika!

Tek što se vratio na teren Kevin Durent je doživeo novu povredu, ali su Voriorsi uz odličnu rolu centra Kazinsa uspeli da dođu do prve docifrene prednosti u meču tokom druge četvrtine. Durent zbog povrede nije bio na raspolaganju treneru Voriorsa, Stivu Keru, još od 8.maja, a zbog rezultata 3-1 odlučeno je da rizikuju sa njegovom povredom!

PROČITAJTE JOŠ:

 Rafael Martinez

youtube/ABC

Kavai Lenard je uspeo da sruši sa 10 vezanih poena prednost šampiona, uspeo je da preokrene rezultat i na tri i po minuta do kraja je bilo +6 za za domaće igrače!

Usledio je diskutabilni tajm-aut trenera Nik Nursa koji je prekinuo momentum njegovih igrača koji nisu mogli da pronađu ritam sa kojim su preokrenuli rezultat!

Stef Kari trojkom izjednačava rezultat na 103:103, Klej Tompson odmah zatim donosi prednost Voriorsima trećom vezanom trojkom za Golden Stejt.

Poslednji napad na utakmici je imao Toronto, sjajna odbrana šampiona na Lenardu je onemogućila da on uputi šut, lopta je došla do Laurija koji je promašio šut za titulu!

U redovima pobednika je najbolji bio Stef Kari sa 31 poenom, 8 skokova i 7 asistencija, pratio ga je odlično Klej Tompson sa 26 poena, 6 skokova i 4 skoka.

Kevin Durent je za 12 minuta postigao 11 poena uz dva skoka!

Na drugoj strani, Kavai Lenard je ubacio 26 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po dve ukradene lopte i blokade. Kajl Lauri stao je na 18 poena, četiri skoka i šest asistencija, sa 17 poena pratio je Mark Gadsol, Serž Ibaka dao je 15.

Šesti meč na programu je u noći između četvrtka i petka i počinje u 3 sata.