Večiti derbi
KK Partizan
Večiti derbi

KK Partizan

Večiti derbi, Foto: KK Partizan

Španski mediji tvrde da su saznali imena 12 sigurnih učesnika Evrokupa u sledećoj sezoni. Prema njihovim informacijama, to su: Huventud, Valensija, Unikaha, Virtus, Trento, Venecija, Lokomotiva Kubanj, Ulm, Promiteas, Partizan, Olimpija Cedevita i Metropolitans. Preostalih osam mesta biće naknadno popunjeno, a izvesno će biti dodeljene i četiri specijalne pozivnice. 

Šta mislite o novom sistemu takmičenja u Evrokupu?

 

Zanimljivo je da je iz regiona uz Partizan na spisku samo Cedevita Olimpija, ali je izvesno da će ABA liga dobiti još najmanje dva, a možda i tri mesta, ali se čeka rasplet plej-ofa i šampionske trke. Pošto se zna da će šampion ABA u Evbroligu, pretpostavlja se da će svi polufinalisti dobiti mesto ako ga žele, mada je Igokea ove sezone igrala FIBA Ligu šampiona. 

Problem za kompaniju EKA je i činjenica da su neki klubovi lane potpisali višegodišnje ugovore o igranju FIBA Lige šampiona, pa će biti zanimljivo videti kako će se kompletirati spisak učesnika. Kad je u pitanju sistem takmičenja, igraće se u dve grupe sa po 10 klubova, a po osam najboljih iz obe grupe će u nokaut fazu. Finalisti će dobiti mesto u Evroligi za sezonu 2022/23.