Andrea Trinkijeri
Alo/Marko Metlaš
Andrea Trinkijeri

Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/Marko Metlaš

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, održao je predavanje studentima na Fakultetu za sport Univerziteta " Union - Nikola Tesla" koje je izazvalo veliko interesovanje. Italijanski stručnjak je govorio o brojnim temama, a posebno zanimljivi segmenti ticali su se njegovih planova za budućnost, komentara na učinak reprezentacije Srbije na Mundobasketu, ali i o mlađim igračima i modernoj košarci.

" Jako je važno što će svi igrati. U drugim zemljama neće biti tako. Sada vidim da ekipa može biti fantastična, ali Svetsko prvenstvo je tako da se nikada ne zna ništa sa sigurnošću. Može biti vrhunski i verujem da će tako biti" - očekuje Trinkijeri pred Svetsko prvenstvo u Kini.

Golden Stejt

AP

 

Italijan ima najviše amicije u karijeri.

" Kada sam trenirao u trećoj ligi, pitali su me koji mi je cilj, rekao sam: "Evroliga". Smejali su mi se. Sada mi je cilj da budem najbolji što mogu. Ako je to Evroliga - u redu, ako je NBA - u redu." - jasan je trener crno belih.

Poznaje Turke u dušu: Nejt Volters

Aleksandar Dimitrijević

 

Andrea Trinkijeri je svojevremeno izjavio da je Dražen Petrović bio Stef Kari pre pojave istog, a Predrag Danilović najtvrđi košarkaš kog je gledao. Danilović dve godine nije mogao da igra košarku kada je prelazio iz Sarajeva u Partizan, a onda je u prvoj sezoni eksplodirao i postao šampion Evrope. Dražen je plaćao studente da igra "jedan na dva" preko celog terena , kako bi igrao i spremao se za sezonu. Džejms i Ronaldo treniraju između šest i osam sati dnevno, pa čak i noću. Pokažite mi sada takvog igrača. 

 

PROČITAJTE JOŠ:

  

  

U današnjoj košarci mnogo je teško mladom igraču dati prostor da igra, jer svi žele uspeh i da osvajaju titule.

" Ako gledamo na tu situaciju crno i belo, teško je da se osvajaju titule i razvijaju igrači. Mladi igrači greše, ovo je igra grešaka, a pobedi onaj koji najmanje greši. Ako imaš deset mladih igrača, onda je bolje razmišljati kako ih razviti, a ne kako osvajati titule. Drugačije je kada imaš miks iskusnih i mladih igrača, koji su pikovi prve runde i onda igraju. Moraš da imaš sistem gde se mladi igrači pripremaju da igraju." - jasan je bio Italijan

 

Klivlend - Golden Stejt

Profimedia

Klivlend - Golden Stejt, Foto: Profimedia

On je na jedno od studentskih pitanja vezano za najboljeg igrača u igri "dva na dva" koga je trenirao rekao da nema dileme i da je to grčki bek Vasilis Spanulis.