KK Crvena zvezda
Alo! / M. Metlaš
KK Crvena zvezda

Alo! / M. Metlaš

KK Crvena zvezda, Foto: Alo! / M. Metlaš

Košarkaški klub Crvena zvezda obavestio je javnost da su Tviter i Instagram nalozi kluba hakovani u ponedeljak.

Klub je o svemu informisao čelnike Evrolige, kompanije Fejsbuk i Tviter i srpsku policiju.

U saopštenju se kaže:

"I pored činjenice da su zvanični nalozi kluba na ovim platformama već godinama dobro zaštićeni, i dodatno verifikovani od strane Tvitera i Evrolige, očigledno dobro i unapred organizovanom akcijom, nalozi su hakovani, a dosadašnjom istragom utvrđeno je da su broj mobilnog telefona i mejl adresa koji su korišćeni za ovo hakovanje sa teritorije Turske.

KK Crvena zvezda mts već radi aktivno na rešavanju ovog problema, o kome su već informisani čelnici Evrolige, kompanija Fejsbuk i Tviter, kao i predstavnici srpske policije zaduženi za visokotehnološki kriminal.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

KK Crvena zvezda mts zbog neophodnih mera koje se preduzimaju, obaveštava javnost da do daljeg ne može da utiče na sadržaj zvaničnog Instagram i Tviter naloga i eventualne zloupotrebe do kojih eventualno može doći!"

Napad iz Turske usledio je samo dva dana uoči utakmice 10. kola Evrokupa između Galatasaraja i Crvene zvezde koja se u sredu od 18 časova igra u Istanbulu.

Duel ove dve ekipe od 2014. godine ima epitet "više od igre". Naime, 21. novembra te godine u Istanbulu su navijači Galatasaraja ubili Marka Ivkovića Jagodu ispred dvorane "Abdi Ipekči". Ivkovića (25) je nožem izbo Kadri Aktaš (53).

Nekoliko dana kasnije navijači slavnog turskog kluba su zvižducima prekinuli minut ćutanja za Marka Ivkovića na utakmici protiv Bešiktaša. Na toj utakmici, odigranoj 23. novembra, turski navijači su likovali zbog smrti Ivkovića i transparentom najavili nova ubistva navijača Crvene zvezde, ali i Partizana.

Navijači Galatasaraja su 25. novembra, četiri dana posle ubistva, prekinuli meč omladinske Lige šampiona i skandirali "Svi Srbi će proći kao Marko Ivković".

Morbidnu provokaciju navijači turskog kluba su izveli 29. decembra 2015. godine kada su se slikali sa transparentom na kome je napisano da "Marko Ivković živi u paklu".

Svakako, najmorbidniji potez navijača Galatasaraja učinjen je 30. avgusta 2016. godine kada su se sa šalom kluba slikali na grobu Marka Ivkovića.