Marko Gudurić iz Fenerbahćea u meču sa Žalgirisom
Evroliga
Marko Gudurić iz Fenerbahćea u meču sa Žalgirisom

Evroliga

Marko Gudurić iz Fenerbahćea u meču sa Žalgirisom, Foto: Evroliga

Košarkaši Fenerbahčea poraženi su pred domaćom publikom od Žalgirisa sa 82:80, u drugom meču četvrtfinala Evrolige. Izabranici Šarunasa Jasikevičusa uspeli su da naprave brejk i izjednače u seriji na 1-1.

PROČITAJTE JOŠ:

Ekipa iz Kaunasa bila je bolji protivnik tokom svih 40 minuta i na kraju je zasluženo došla do pobede. Iako su imali prednost i od 17 poena, Fener je uspeo da se vrati i u poslednjem minutu izjednači preko Datomea (80:80).

Posle tajm-auta Jasikevičusa Žalgiris je uspeo da poentira na isteku napada i na 20 sekundi do kraja na semaforu bilo je 80:82. Obradović nije zatražio tajm-aut, Slukas se odlučio za pâs za Gudurića, koji je bio u ćošku.

Lopta je došla do njega, ali je srpski košarkaš posle finte gazio liniju i tako izgubio loptu. Fener je brzo napravio faul, Vesterman je promašio oba bacanja, a Datome za četiri sekunde nije uspeo da pogodi trojku.

Generalno Gudurić je odigrao veoma dobar meč, bio je jedan od najzaslužnijih što je klub iz Istanbula "istopio" veliku prednost Žalgirisa, a meč je završio sa 11 poena, skokom i asistencijom.

Košarkaši Baskonije izjednačili su na 1:1 protiv CSKA u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, pošto su večeras u Moskvi pobedili sa 78:68 (27:18, 15:19, 24:15, 12:16).

Baskoniju je do brejka i velike pobede predvodio Darun Hilijard sa 16 poena i tri skoka, dok je Šejvon Šilds imao sličan učinak, ali uz po jedan poen i skok manje.

U ekipi CSKA istakao se Kori Higins sa 15, a Vil Klajburn ubacio je jedan manje.

Treća utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa igraće se naredne srede u Vitoriji.

Evroliga, četvrtfinale:

CSKA – Baskonija 68:78 (1-1)
Fenerbahče – Žalgiris 80:82 (1-1)

petak:
19.15 Efes – Barselona (1-0)
21.15 Real Madrid – Panatinaikos (1-0)