TRENUTAK LUDILA Kubanac isključen zbog sukoba sa bivšim igračem Zvezde, a onda hteo da se vratio sa metalnom šipkom
Foto: Printscreen/Printscreen

Kubanski košarkaš Karel Guzma bio je vinovnik incidenta koji je šokirao Rumuniju.

Na derbiju tamošnjeg prvenstva između Oradee i Kluža za koji nastupa isključen je posle sukoba sa Nikolom Markovićem.

Svemu su prethodili malo oštriji dueli na parketu, da bi sve eskaliralo u 13. minutu kada je došlo do fizičkog obračuna Kubanca i bišeg igrača FMP i Zvezde.

Posle svega Karel Guzma je zaradio isključenje, ali nije mogao da se smiri. Otišao je ispred hale i uzeo metalnu šipku. Ko zna šta bi bilo da ga Andrija Stipanović nije sprečio da se vrati na parket.

- Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je višenamensku prostoriju (halu), otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo valovitu metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u halu. U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a obezbeđenje mu je oduzelo predmet - piše u izveštaju policije.

Dan kasnije Guzma je uputio izvinjenje:

- Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumem da se to ne odražava na vrednosti našeg tima i sporta. Želim da budem jasan i kažem da sam izazvan od strane protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrevanju. Razumem da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pustio da izađe ono najgore od mene - priznao je Kubanac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading