PREOKRET U ABA LIGI Hrvati odlučuju, Zvezda može ponovo na prvo mesto uprkos porazu od Partizana?
Foto: Privatna arhiva/ABA liga/Cibona/Marin Susic

Košarkaši Crvene zvezde su pretrpeli poraz od Partizana (92:81) u večitom derbiju koji je odlučivao i o tome koja ekipa će se verovatno naći na prvom mestu u ABA ligi na kraju sezone, no ipak, i uprkos porazu, klub sa Malog Kalemegdana ima šanse da se pronađe tamo. 

Prvo mesto u ABA ligi je važno zbog prednosti domaćeg teren u plej-ofu, odnosno, prednosti u eventualnoj finalnoj seriji upravo između ove dve ekipe. Zvezda je prethodne sezone uspela da se domogne prednosti, a u isto vreme i da slavi u poslednjoj petoj utakmici pred svojim navijačima (koji su izbačeni iz hale, doduše).

Međutim, poraz protiv Partizana, kao i raniji protiv Cibone su doprineli tome da se Zvezda skloni sa prvog mesta, ali, čak i pet kola pre kraja, sve bi moglo da se promeni na tabeli. Ono što je čudno, Zvezda bi mogla da se popne na prvo mesto, a to zavisi upravo od Cibone. 

PREOKRET U ABA LIGI Hrvati odlučuju, Zvezda može ponovo na prvo mesto uprkos porazu od Partizana?

ABA liga/Cibona/Marin Susic

 

OGROMAN PROBLEM ZA CRVENO-BELE Zvezda ide na megdan Barsi bez srpskog reprezentativca

Ovaj hrvatski klub je od početka sezone bio u finansijskim problemima, najavljivano je čak i da se neće takmičiti, ali su krenuli u takmičenje. Imaju poprilično dobru sezonu, ubeležili su čak osam pobeda i 13 poraza, a ubedljivo najveći trijumf jeste onaj protiv Crvene zvezde na svom terenu.

Međutim, samo nekoliko dana nakon te pobede, Cibona je odlučila da stupi štrajk. Košarkaši Vukova odbijaju da treniraju, dok se postavlja i pitanje - da li će igrati meč protv Cedevita Olimpije u narednom kolu ABA lige.

Ovo bi sve moglo da bude i te kako dobro za Zvezdu. Naime, ukoliko Cibona odluči da istupi iz takmičenja, brišu se svi rezultati ove ekipe, pa bi se tako izbrisao i poraz Crvene zvezde, koja bi se ponovo vratila na prvo mesto i to zbog boljeg međusobnog skora od Partizana.

Naravno, ovo je još u domenu "šta ako", ali je pitanje - da li će Cibona uspeti da pronađe novčana sredstva i plati svoje košarkaše. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading