DUDA NAS UNIŠTIO I KAŽE U LIFTU "VRATIĆE SE ONI MENI Urnebesna anegdota o Ivkoviću
Tanjug

Ivković je preminuo 2021. godine, a za sobom je ostavio nasleđe kojim može da se pohvali samo jako mali broj sportskih radnika širom planete.

Ivković je dugo vodio reprezentaciju Srbije, što znači da je sarađivao sa Savanovićem, koji se prisetio jednog od najtežih treninga.

Mučio je tada popularni Duda svoje izabranike, a nikome nije bilo jasno zbog čega tačno... Sve do susreta u liftu.

- Ispadne lopta, pogodi nekog u nogu, a Ivković krene da nas 'sapunja' ozbiljno. Šta je s Dudom? Duda je inače, ljudi... Pomoćnik vodi, obrati se on, ali tu je malo. Stvarno je imao ton i šlifa kako to radi. A na ovom treningu koji je uzeo to je 'đelji, đelji, đelji'. Pa na kraju arlaukanje, pa trčanje, pa opet arlaukanje, pa razvlačenje i kontre tri na nula. I mi se vraćamo, idemo u lift i stojimo Rašić i ja sa njim. I okrene se i kaže 'Vratiće se oni meni, Savane - prisetio se Savanović.

Nije bilo najjasnije ni tada iskusnom krilnom centru šta je Ivković hteo da kaže, ali je ubrzo sve "kliknulo".

- Je**te, gledam sad šta je ovo, baš mi je bilo čudno i enigma šta je to rekao nama. Ko će se vratiti, gledam ko nije bio na treningu, prebiram i uđem na internet - Dudi Ivkoviću pobegli golubovi - nasmejao se Savanović.

Podsetimo, Dušan Ivković je dva puta bio osvajač Evrolige sa Olimpijakosom, dok je kao selektor Srbije doneo srebro sa Evrobasketa 2009. godine, odnosno još tri zlata sa istog turnira dok se država zvala Jugoslavija. Tu je i srebro sa Olimpijskih igara u Selu, zlato sa Mundobasketa...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading