KONAČNO JE REŠIO DA PROGOVORI Alimpijević otkrio sve šta se desilo u Zvezdi i zašto je otišao
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

- Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada - započeo je Alimpijević za "Dnevnik".

Istakao je da je Evroliga vršila strog monitoring nad Crvenom zvezdom i da je klubu pretio gubitak evroligaške licence ukoliko ne bi finansijsko stanje doveli u normalno stanje.

IMA DRUGE PLANOVE Srpski centar odbio Partizan i Zvezdu da bi vozio kamper u Americi?!

- Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

Kako kaže, ostvarene pobede u znatno manjem formatu nego li što je to danas bile su ogroman uspeh spram onoga što je klub u tom trenutku proživljavao.

- Iz ovog ugla, mnogo bih se više posvetio tome da javnosti bude prezentovano ono što je realna slika tima u tom trenutku. Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem - priseća se Alimpijević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading