ALIMPIJEVIĆ PRIČAO O ZVEZDI Sporazumno smo se razdvojili, teško mi je palo
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Šef stručnog štaba Burse govorio je o razlozima odlaska sa klupe crveno-belih: 

- Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Seli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada - rekao je Alimpijević za novosadski Dnevnik i dodao:

- Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost.

ALIMPIJEVIĆ PRIČAO O ZVEZDI Sporazumno smo se razdvojili, teško mi je palo

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

KOŠARKAŠKI SPEKTAKL U BEOGRADU Zvanično počelo Svetsko prvenstvo srednjoškolaca

Prema njegovim rečima, to jedino zamera sebi i kaže da može da vrati vreme i da je to uradio, možda bi ostao trener Crvene zvezde. 

- Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u poslednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2-2, posle pobeda nad Barselonom i Makabijem, tesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem. Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne - kaže Alimpijević i nastavlja:

- Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali - istakao je Dušan Alimpijević. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading