IMAMO VELIKA M*DA, ZATO SMO U FINALU Čovek koji čuda čini sa Španijom na urnebesan način prokomentarisao pobedu nad Nemcima
EPA-EFE/FILIP SINGER

Košarkaška reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je pobedila Nemačku 96:91. 

Furija je tako stigla do nove medalje sa velikih takmičenja, a selektor Serđo Skariolo nije mogao da sakrije oduševljenje nakon velikog trijumfa.

- Pre svega, svaka čast Nemačkoj na šampionatu, neverovatan su tim, snažan protivnik, njihova publika pravi sjajnu atmosferu u areni, podržali su ih do samog kraja, ali istovremeno, ne mogu da nađem reči da čestitam svojim igračima. Igrali smo iznad očekivanja, ova medalja je najmanje očekivana od svih, ali je istovremeno vrlo zadovoljavajuća, izgrađena na zajedništvu, želji da nadomestimo limite fizički. Velika m*da smo imali. Pogodili smo deset bacanja, imali sjajnu defanzivu. Nismo bacali loptu u pogrešne ruke. Imali smo nekoliko loših minuta u drugoj i trećoj četvrtini, ali smo uspeli da prevaziđemo prepreke, verovali smo u sebe, zato smo slavili u ovoj neverovatnoj utakmici - rekao je Serđo Skariolo. 

IMAMO VELIKA M*DA, ZATO SMO U FINALU Čovek koji čuda čini sa Španijom na urnebesan način prokomentarisao pobedu nad Nemcima

EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

Mnogi smatraju da je upravo iskusni italijanski stručnjak ključan za uspeh Španije koja je u nešto izmenjenom i podmlađenom sastavu došla na ovaj Evrobasket. Ipak, Skariolo ističe da je za sve zaslužna sjajna energija unutar svlačionice. 

- Prošle godine smo imali Marka i Paua, to je veliki razlog zbog kojeg nismo mogli da damo Viliju glavnu ulogu. Znali smo da je on čovek koji je izabran za ovu promenu, nakon što su se legende penzionisale. Verujemo mu na oba kraja parketa, mislim da može da napravi više koraka napred i svaki će ga napraviti velikom zvezdom međunarodne košarke, više nego što je to sada. Sa Lorenzom nismo mogli drugačije i bolje, da živimo zajedno, da naučimo da igramo karte sa njima, ha-ha. Napravio je odličnu hemiju sa ljudske strane. Dan po dan je raslo njegovo liderstvo, razumeo je šta timu treba u svakom minutu utakmice, sa strane kreativnosti, vodio je računa o tome više nego o koševima, pogotovo kada lopta postane vruća. Nadamo se da on uživa, a saigrači su srećni što imaju takvog igrača u našoj porodici - objasnio je selektor Španije. 

Za kraj, Serđo Skariolo dotakao se i predstojećeg finala protiv Francuske koje je na programu u nedelju. 

- Uvek je uzbudljivo, to su dva velika tima, talentovana, sa NBA igračima, igračima iz Evrolige, poštujem Kolea i naše protivnike. Biće to spektakl, ali ovde smo, to je jedna utakmica, a sve može da se desi u jednom meču - podvukao je Skariolo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading